ED9
1. podczas jazdy dlawienie sie silnika, potem zapala sie kontrolka silnika (ta zolta na desce rozdzielczej) jak wylacze silnik ui zaraz wlacze kontrolka gasnie...
2. skrzypienie samochodu na nierownosciach (jakbym jechal jakims zukiem)
Ad. 1
Jakie błędy wyświetla komputer (czy nie 9 przypadkiem) :?:
Sprawdzenie bł.:
Wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz, nie uruchamiasz silnika, patrzysz ile razy miga dioda w komputerze pod nogami pasażera i napisz na forum
Ad. 2
Co konkretnie trzeszczy
trzeszczenie tzn zawieszenie tlucze czy plastiki w aucie bo jak zawiecha to moga byc tuleje do wymiany, jesli w srodku plastiki, buda itd to rozporki wsadzic i problem zniknie
Z bł. 9 walczyłem prawie rok.
Temat poruszany wielokrotnie więc nie będe się rozpisywał użyj opcji szukaj i po sprawie, jak dla mnie to czujnik do wymiany - koło 150zł.
Szarpie jak jest zimny, ciepły silnik, czy cały czas?
Weź pożycz od kogoś czujnik i zamień i wtedy zobacz, to są tylko 2 śróbki a będziesz miał pewność czy to jest to.
Ad2.
Gumowe to od klapy (masz oklejony zamek od klapy taśmą izolacyjna) i wyregulować,
Jak z zewnątrz, to może tuleje wachaczy, łączniki sabilizatorów itp itd, trzeba wejść po auto i zobaczyć na odległość nie słysząc w czym rzecz nie pomogę.
Jestem tu nowy, bo CRX'a kupiłem sobie w piątek 2 dni temu... Jest to 2 gen D16A9 i jestem z niej bardzo zadowolony, bo ma udokumentowany przebieg 115 tyś km, używany przez kobietę 1 właściciel, produkcja JAPAN, tak że jest miło ale ta kontrolka mi się zapala jak dłużej hamuję silnikiem....
Bardzo bym prosił o poradę jak to się sprawdza, gdzie znaleźć ten komputer i jak odczytać jaki błąd wyświetla, oraz o wymianie którego czujnika (za 150 zł w/w była mowa.
Generalnie rozmawialismy juz na ten temat u mnie czasem trzeszczy podobnie i jest to sworzen wahacza gornego, tak wiec spokojnie mozesz postawic na tuleje metalowo gumowe etc, co do szarpania sprawdz wreszcie te kable swiece, moze aparat zaplonowy bo samym pytaniem niczego sie nie zalatwi