Jakoś się nie mogę zgodzić z tym że folia uniwersalna uszkodzi lusterko, mam u siebie zamontowaną uniwersalną w dwóch lusterkach z dobre 3 lata.
Moje nie grzeją się tak szybko żeby szkło uszkodzić.
Były przetestowane w ekstremalnych mrozach co były tej zimy i nie pękły, za to bardzo ładnie odmrażały szkiełka. Fajnie też ładnie wysuszają powierzchnię szkła podczas deszczu.
Do działania potrzebujesz tylko napięcia, najlepiej jak byś podpiął to przez jakiś przekaźnik. Chociaż prąd nie jest aż taki duży, ale przynajmniej nie będzie Ci się grzał przełącznik.
Ja u siebie mam podłączone pod przekaźnik ogrzewania tylnej szyby i działają razem z szybą, niestety nie wiem czy w solce jest ogrzewanie tyłu.
proszę o pw z rodzajem tych foli jakie masz u siebie ,dzieki
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
To są normalne maty grzewcze jakie można kupić na allegro. Sam mam takie 3 lata w solce i jakoś nic nie pękło. Grzeją ładnie i równomiernie i kosztują chyba mniej niż 10 pln sztuka.
Dokładnie tak jak Kosciech pisze.
Też swoje brałem z allegro tylko od gościa loni-loni. Nie pisałem bo nie chciałem człowiekowi publicznie reklamy robić.
Seryjnie w samochodach są identyczne maty tak, że nie trzeba się niczego obawiać.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
w ED9 to nie mam pojęcia, schemat Twoim przyjacielem a jeśli nie to posłuchaj gdzie cyka jak włączasz ogrzewanie i zlokalizuj przekaźnik, powinno się udać
Ja u siebie się wpinałem w przewód BLK/GRN2 pomiędzy przekaźnikiem a tylną szybą images_2ndgen/manual_II_pliki/16-128.pdf (Deffoger, rear window strona 16-129). Oczywiście nie przecinasz obwodu tylko się podlutowujesz pod kabel