Witam, rozebralem samochod popiaskowalem pomalowalem i skladam, niby wszystko juz jest ok odpala wywala bledy 9 i 10 ale z tym powalcze sam. Gorsza sprawa jest taka ze mrugaja lampki od cisnienia oleju i recznego i cyka jakis przekaznik w konsoli, wszystko wyglada normalnie ale gdzies cos jest nie tak raczej nie pomieszalem kostek bo jest to chyba niemozliwe, gdzie szukac jakichs przyczyn aha obrotek nie dziala paliwa nie pokazuje(pusty) temp wody idzie na maksa pomocyyyyyyy.
sprawdź czy masz mase z punktu G401 images_2ndgen/manual_II_pliki/16-8.pdf ,z niego jest brana do zegarów a z G101 do czujników w aparacie zapłonowym i kompa.
Silnik odpala jak najbardziej. Bledy takie jak wyzej i takie objawy jak wyzej, poskobie jutro pod kablami na mase moze cos ruszy. Zapomnialem dodac ze doslownie lekko pali sie lewy kierunek na desce i miganie i cykanie jest rownomierne jak wlaczylem kierunek to zmienila sie czestotliwosc. Dodam ze nic nie grzebalem w elektryce jutro zdam relacje co i jak
[ Dodano: 2009-03-29, 12:07 ] Witam, wczoraj juz nie mialem sily.
NIE dziala:
lewy kierunek (tylko przednie dwa)
awaryjne
obrotek
temperatura
zadne lampki na zegarach (oprocz cisnienia oleju zamiast dlugich)
zegarek
wycieraczki
paliwo chyba pokazuje.
Temp rosnie jak wlacze swiatla to idzie na maksa wylacze spada do zera.
To co cykalo to chyba przerywacz albo jakis przekaznik (pod konsola przy bezpiecznikach na gorze po lewej, na trzy wsuwki). Zmienilem te cos , zmienilem wlacznik swiatel i kierunkow, stacyjke i zgadnijcie co NIC caly czas to samo.
Masa sprawdzona wedlug schematu czyszczone i wszedzi jest niby ok. Jedyna rzecz jaka mnie dziwi to ze jak tak sobie miga reczny i cisnienie to mierzylm miernikiem spadek napiecia na liczniku i jest to ok 3V. Z moich obserwacji wynika ze wszystko podlaczylem ale zostaly dwie kostki jedna pod kierownica kolor zielony lub zolty nie pamietam a druga kolo ECU mala niebieska ale tez reki nie dam. Mam druga bude i tak na grodzi w okolicy numerow jest przykresone oczko ale bez kabla u mnie nie mama nigdzie tam masy przykreconej moze to to? czekajacy w rozpaczy na pomoc Maciek a tak na powaznie to czekam na propozycje co z tym fantem zrobic pozdr