no właśnie o tym samym myślałem (do civa5 trochę łatwiej coś dostać), albo gwint, albo na zwykłym, ale wtedy na przód inne sprężyny muszą być, "głębsze" tylko nie wiem, o ile.
kruku85 masz jeszcze te widełki?
Honda CRX - kochamy ją za to, za co inni nienawidzą.
ale to tylko przeczytane info w necie, jeszcze tego nie sprawdzalem wiec moze sie tak nie spiesz
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
troche dziwne kruku co piszesz, bo w gen5 i gen6 sa identyczne amorki na przodzie, tak samo jest w gen 4 i gen 5 na tyle, no chyba, ze mowa o samych mocowanich gornych (tego nie wiem)
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
dobra juz wszystko wiem -poszedlem do garazu, zdjalem kolo itd. itp. - wnioski:
1. amorki przod z crxsa sa krotsze o jakies 4,5cm tak samo jak sprezyny
2. widelki maja taka sama wielkosc, ale mocowanie na amorek jest szersze w gen5
3. mocowania gorne takie same z rozstawem srub ok 9cm
czyli montujac np. gwint z gen5 do crxsa bedzie mniejsza regulacja o 4,5cm, zeby byla seryjna wysokosc na gwince, tyl by musial byc ustawiony na 0 i -4,5cm z przodu, a tym samym zglebimy crxsa o 4,5cm mniej niz na dedykowanym zawiasie, el to itak bedzie kolo 5.5cm w dol ( bo przewaznie gwint ma od 0 do -100mm)
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
bzyq2001 rozstaw srub jest taki sam w 4,5 i 6 genie ale to wyprofilowanie w mocowaniu na gorze nie miesci sie w dziure w 4genie(mowa o amorkach z 6 gena). Sprawdzone empirycznie na gwincie apexi z 6 gena ktorego chcialem wstawic do edka