mysle ze wystarcza te 3 fotki...
podejzewam ze auto w tym miejscu bylo lakierowane u wujka wladka w garazu.. i skutki widac wyraznie
z 2 strony jest to samo !
da sie cos z tym zrobic? czy tylko nowe lakierowanie?
Ostatnio edytowano 2009-04-03, 21:53 przez freelanc3r, łącznie edytowano 2 razy
Nie widać zdjęć. Pewnie Ci ktoś auto wypolerował do sprzedaży, nie sprawdziłeś lakieru, wosk zszedł i masz problem.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
ja się nie znam na sztuce lakierowania ale wygląda jakby bezbarwny ściął bazę pod spodem jeśli dobrze widzę, tak czy tak to raczej nic z tym nie zrobisz chyba, że to jest na wierzchu na bezbarwnym to wtedy da radę to zbafować może... mówiłem patrz co kupujesz
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
no kolego zbieraj kase na malowanie auta. Nie radze Ci teraz jechac na myjnie bezdotykowa. Bedziesz widzial jak twoj lakier bezbarwny lata po okolicy. Sprawdzone. Ogolnie to nie wiem czy to nie jest wada ukryta i mozna by bylo powalczyc. Ale pewnie to nic nie da.
[ Dodano: 2009-04-03, 23:03 ] od 1 tys samemu do 7-8 tys jakie mega wypas. Najczesciej zeby to bylo dobrze jak masz problem ze szparami jeszcze to przedzial 2,5-3,5 powinien styknac.
Ktoś spaprał reperaturki w takim razie. A kto Ci badał ten lakier, że nie znalazł szpachli przy rantach? Na pewno jej tam trochę jest po spawaniu, nie ma siły. Z porządnym lakierem w tysiącu się zamkniesz ale z tego co widzę tylna klapa też poorana zdrowo i pewnie by chciała nowy kolor.
nie daj bog zeby teraz ci ktorys bombel pekl i bedzie meksyk. Bedziesz lapac w czasie jazdy lakier jak folie. Z wlasnego doswiadczenia wiem ze jak juz robic lakier to calosc. Wiem ze to droga inwestycja ale jezeli chcesz auto na kilka lat to sie oplaca nie wiadomo co z w reszcie sie dzieje, ale jak na rok,dwa to maluj tylko to co sie nadaje. tylko dobrze dobierz lakier co by pozniej nie wygladal jak skladany w polowie z dwoch chodz na czarnym i tak mniej widac zawsze
[ Dodano: 2009-04-03, 23:16 ] w takim razie to licz minimum 250zl za element.
[ Dodano: 2009-04-03, 23:18 ] to jeszcze da sie scierpiec a jak kumpel mial taki przypadek w e36 m3 auto za prawie 40 tys a tu zonk po 2 miechach nawet aso nie wykrylo. Naszczescie wygral z nimi w sadzie.
porozmawiaj z bylym wlascicielem, jezeli mowisz ze przy sprzedazy tego nie bylo, a teraz sie na dniach pokazalo, to jest to wada ukryta, i masz mozliwosc zadac zwrotow kosztow za ponowne malowanie lub zwrot kasy za cale auto- i oczywiscie oddajesz auto (masz na to 90 dni od daty kupna pojazdu)
klapa poorana to jzu inna bajka, ale sprawce znalazlem i beda ja robil
czyli ogolnie wada ukryta... te "bable" to sa takie jakby pod lakierem, nic nie wystaje
bede badal co sie bedzie z tym dzialo
aczkolwiek rosnie we mnie zlosc