GAZ - Demontaż ??

SwiEty
Forumowicz

Samochód: ED9

GAZ - Demontaż ??

przez SwiEty » 2009-04-09, 15:13

Witam, nie wiem czy to dobry tematy by się zapytać... Ja kupiłem moją Hondę już na gazie jeździłem trochę czasu ale cały czas ten gaz sprawiał mi problemy co 2-3 miesiące musiałem jezdzić na wyregulowanie... od grudnia zrezygnowałem z gazu jeżdżę tylko na 95VP

I chciałbym zdemontować gaz ale mam problem bo w każdym serwisie krzyczą sobie za demontaż ok.300zł a nie będę tyle płacił jak mogę pojechać do znajomego mechanika który mi wyciągnie ten gaz za pare groszy... tylko teraz niewiem i mam pytania ( może już ktoś demontował i wie )

Ogólnie chodzi o to by zdemontować gaz i na przeglądzie który mnie czeka w czerwcu płacić już jak za benzyniaka : I czy do tego muszę mieć jakiś wpis z urzędu komunikacji, czy jeśli trzeba zgłaszać to do urzędu to czy muszę mieć jakiś świstek z demontażu ? itd...

Proszę o odpowiedz bo i tak już prawie pół roku z gazu nie korzystam to po co mam za przegląd gazu płacić :P
www.kupujez.pl - Sklep internetowy - Turystyka, Militaria, Dom i wnętrz
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo
Garnki, Patelnie, Dekoracje, Wyposażenie, kuchni, łazienki, wnętrza

ProLans
Forumowicz

przez ProLans » 2009-04-09, 17:42

ja demontowałem sam i wszystko sam załatwiałem i jest tak, demontuje się banalnie łatwo... a dalej to jedziesz na przegląd i robisz specjalne badanie za 70zł że auto działa prawidłowo bez instalacji gazowej i dają Ci świstek z którym to lecisz do wydziału komunikacji i oni na poczekaniu wpisują Ci to w dowód( to jest darmowe) i finito ;)

Myślę że pomogłem :razz:

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2009-04-09, 17:55

Dzięki bardzo właśnie o taki coś mi chodziło bo właśnie nie wiedziałem jak zaczać :) Thx bardzo :)
Plecaki taktyczne, militarne, turystyczne, trekkingowe, myśliwskie, Wisport, Texar, Camo

piotrwicha
Forumowicz

przez piotrwicha » 2009-04-10, 16:26

ja wymontowałem sam i tak jeździłem przy okazji przeglądu spytałem diagnostę co z tym zrobić i wydrukował mi adnotacje i się pod tym podbił ze instalacja została zdemontowana. NIE KOSZTOWAŁO MKNIE TO NIC TYLKO 98zł przegląd.
i te zaświadczenie niesie sie do wydziału komunikacji i wbijają w dowód anulowano.
ja nie zaniosłem bo to przekreśla późniejszy powrót do lpg........ a może będzie bęzynka po 7zł to się wróci

SwiEty
Forumowicz

przez SwiEty » 2009-04-10, 18:03

Hmmm ale ciekawe czy potem się ktoś nie czepi ? Np. przy sprzedaży ze gazu niema a w dowodzie jest :P Nie mówię że chciałbym sprzedać bo przez najbliższe kilka lat to na pewno nie :P Albo przy nawet zwykłej głupiej kontroli :/

ProLans
Forumowicz

przez ProLans » 2009-04-10, 18:34

no właśnie się ktoś może czepić np diagnosta przy kolejnym przeglądzie jak zobaczy w dowodzie gaz to pasowało by go sprawdzić a tu zonk bo gazu nie ma :razz:
piotrwicha, gratuluje dobrej stacji diagnostycznej skoro Ci za to nic nie policzyli bo mi policzyli zgodnie ze stawką za taką usługę :wrrr: ;)