hth napisał(a):ok, dzieki, czyli nie wrzucam na walek sprzeglowy trybu od piątki z concerto ?? zostawiam ten z ceerki ?? czyli nie ruszam w ogole sprzeglowego?
jak wymieniasz jakiś bieg, to zawsze wymieniasz go parami. Nie możesz mieć powiedzmy 5 biegu od rexa na sprzęgłowym i 5 biegu od civica na głównym, bo nie będą do siebie pasować.
Jak chcesz skrócić skrzynie od rexa i mieć ekonomiczny 5 bieg kup sobie skrzynie od IV generacji civica.
Wymontuj Przełożenie , wałek główny, 5 bieg z civica i podmień z tymi co były oryginalnie w crx.
Szukasz dobrego biura rachunkowego ? Zapraszam http://annabielawska.pl Najlepsze Biuro Rachunkowe w mieście Olecko i regionie.
-> Boci@n - trochę dziwi mnie jedna rzecz... mianowicie z jakiego modelu Concerto miałeś skrzynię... bo z tego co zauważyłem, to silnik sohc d15b2 ma na przełożeniu głównym 70 zebów a na wałku 16, czyli fd=70/16=4.375... a Ty piszesz że Twoje przełożenie główne miało 71 zebów czyli fd=71/16=4.437... chciałbym zatem wiedzieć jaka dokładnie skrzynia ma takie przełożenie...
boci@n -> zwracam honor:) mój błąd. mam jeszcze pytanko, czy wybieraki od concerto będą pasowały plug and play do skrzyni z rexa ?? na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo.
To ja Ci powiem to samo co bocian:) Mialem na stole FD 4.4375 z S20 (5 gen D13b2) i wałek jest dłuzszy o 3 mm od tego z concerto. Wymiorowo te wałki się różnią, ale u Wicia cos takiego działało.
a czy mozna przelozenie FD i 4,5 bieg ze skrzyni s40 albo innej z hydraulicznym sprzeglem?? ma ktos jakas stronke zeby po oznaczeniach zobaczyc jakie jest fd i biegi?