nie wiem , dokładnie o co ci chodzi , po co chcesz podłączać 2 sondy do obd1
skoro wystarczy podłączyć jedną ,
weź no wytłumacz dokładnie co i po co chcesz robić
przema72 trochę mnie nie zrozumiałeś. Mam standardową instalację od b16a1(obd0) przystosowaną do dwóch sond. A chcę podłączy jedną sondę czterożyłową (z b18c4) do kompa na obd1. A upieram się przy podłączeniu jej do istniejącej instalacji z b16a1 dlatego że znalazłem twojego posta gdzie jest bardzo ładnie (mam nadzieje że dobrze ) opisane jak podłączy kompa OBD1 do instalacji OBD0.
badam a kojarzysz które piny są od sondy i jak ją podłączy
niewiem czy da sie tak zrobić
bo masz w sumie tylko 2 przewody i 2 masy na karoserie
w obd1 wygląda inaczej 4 żyłowa
-sygnał z o2 do ecu (tu przewód jest )
-sygnał masy o2 do ecu - ( to też sie zgadza )
-sygnał ecu na grzałkę sygnał ma biegun ujemny
-zasilanie grzałki z +12v z przekaźnika pompy paliwa
no i wszystko prawie jasne. Ciągnę zasilanie do grzałki i teraz pierwsze pytanie czy kabel z a06 podać bezpośrednio na sondę czy przez jakiś przekaźnik. I drugie pytanie czy jakiś schemat takiej sondy albo oznaczenia przewodów żebym odróżnił kable od sondy od tych od grzałki to gdzieś znajdę?
musisz pomierzyć omomierzem , kable od grzałki będą miały kilka ohm
a6 działa już jak przekaźnik , jak odpalisz to komp zwiera to miejsce do masy
podłączasz w to miejsce bezpośrednio grzałkę a drugi przewód do np a26 jest tam plus pojawiający sie po przekręceniu kluczyka
tu masz schemat obd1 http://www.hondata.com/techwiringgsr.html
a w ktorym miejscu masz ta sonda (dodatkowa)?
ktos cos modzil i ja bym sie nia za bardzo nie przejmowal popatrz na wtyczke przy kompie
i zobacz gdzie ona tam przychodzi ( do ECU)
Naprawy i Tuning Hond 4,5 i 6 gen
Kraków
tel. 606365198
Mam kolejne pytanie bo przy wtyczce „B” zaczyna mi się coś nie zgadzać. Jak są ponumerowane piny. Zakładając że mam komputer na OBD0 diodą do góry i złączem w swoim kierunku to to pin w lewym górnym rogu to nr A01? I analogicznie w kompie na OBD1?