Może zaraz ktoś mądrzejszy się wypowie, ale na mój rozum bezpieczniki są inne. W D16z6 masz wiązkę OBD1 (chyba) a w D16Y8 OBD2 (ponownie chyba) - w każdym razie nawet jak się otworzy maskę to na oko widać duże różnice w elektryce.
EDIT: Teraz w google wklepałem "Fuse cover/diagram" i wychodzi na to że między rokiem '93 a '97 rozkład bezpieczników się nie zmienił
ok, jakbym się wcześniej widział z bratem to napiszę, ale myślę że te w kabinie będą takie same kiedyś patrzyłem na te pod maską to było to samo + w d16y8 jest druga skrzyneczka od bezpieczników absu itp...
Dzięki SEBAS - poleciało POMÓGŁ
Klapkę zamówiłem już od Z6, ale przynajmniej wiem, żeby nie sugerować się opisem jakby trzeba było wymienić któryś bezpiecznik. A w razie czego zapisałem sobie to zdjęcie
Było 2x SOHC VTEC, jest DOHC E-TEC
USŁUGI KSIĘGOWE WARSZAWA / RASZYN
adamuss, Jak chcesz to zrobię porządne zdjęcie aparatem klapki od Y8 bo rozumiem że taki masz silnik i Ci wyślę to sobie wydrukujesz ale to dopiero jak znowu się z bratem zobaczę
A różnica jest w gruncie rzeczy niewielka, Y8 ma dodatkowe bezpieczniki od srs itp te po bokach i jak patrzysz na górny rząd to w 7 kratce od lewej Z6 ma Tail Light L a Y8 tego nie ma bo ma to zintegrowane z bezpiecznikiem w 9 kratce z tego co zauważyłem na szybkości.