wywala błąd 6, obieg i temperatura wody, czujniki sprawdzone tj. rezystancja, wtyczki sprawdzone tj. napięcie, pozostała do sprawdzenia rezystancja EACVa... auto z początku chodzi ok, po paru sekundach pracy silnika( stary z zimnego) jak tylko dostaje wewnątrz temperatury silnik jakby się zalewał, mega kopci itd, zaczyna nim telepać aż w końcu gaśnie, świece ulegają zalaniu, rozrząd sprawdzony, wszelki inne rzeczy wydaje mi się, że też... Co robić? mi już ręce opadają...acha do podpięcia został mi tylko PA sensor-błąd 13- ale wątpię by to on tak mieszał... efekt jest taki jakby nie wyłączało się ssanie, z tego co się dowiedziałem w d16a9 funkcję ssania pełni EACV, temat zamieściłem w warsztacie, jeżeli okaże się, że to błąd elektryki mod przeniesie temat do innego działu...
Kiedys mialem identyczne objawy,
pytanie czy masz katalizator.
Jesli nie masz to nie czytaj dalej
Bo jak mi sie sypnął, to była taka chmura że nic nie widziałem oczywiscie w pewnym momencie juz sie nie dalo jezdzic bo gasnął. Dopuki juz go nie mozna bylo odpalic.
Mozesz podniesc auto i puknąć w kata (jesli go masz) i jak dzwiek bedzie wskazywał że coś tam sie rusza, stuka, (jakby kamienie) to to moze byc przyczyna.