no Adaś nic tylko się z Tobą na piwo wybrać popieram w 100% ale skoro nasz kolega ma nieograniczony budżet to może od razu integra? Tylko na początek cegła pod gaz
mimo wszystko najlepszym wyborem bedzie ed9 lub nawet jakis usdm, bo z reguly polowa przypadkow crx jako pierwszych aut zle konczy, a tych 2 szkoda bo wygladaja niezle.
wroblelos jego życie jego pieniądze... nie każdy zaczynał od malucha a patrząc z perspektywy czasu powinien - jak tak zaczynałem faktem jest, że jak na pierwsze autko to rex jest wymagającym autem ale kolega już chyba wybrał i wątpię, że mu to z głowy ktoś wybije
toki napisał(a):faktem jest, że jak na pierwsze autko to rex jest wymagającym autem
100% racji...
Miałem okazje się przekonać na własnej skórze...
Na dodatek zupełnie inaczej się prowadzi niż auta, które jeżdżą na Lkach...
Trzeba się też przyzwyczaić do braku wspomagania
... dodam od siebie kilka slów....szukaj zadbanego EE8. Jak jesteś normalny to spokojnie opoanujesz ten samochod to nie F50. A po drugie wyobraźni nie nauczysz się jak jej nie masz...Co to za różnica czy ED czy EE do nauki ? Jak już kupować to topowy mocny model. Nie baw się w swapy bo szkoda czasu... więcej będziesz dłubał niż jeździł ! Kup ładnego EE8 i dbaj o niego należycie, dbaj o części eksploatacyjne oleje paski klocki itp...a będziesz zadowolony. W ED bardzo często lecą panewki bardzo często silnik spala spore ilości oleju. Wiem to ze swojego doświadczenia i doświadczenia innych ziomów ogarniających tematy. Jak chcesz porozmawiać to chętnie udzielę ci porady na priv i wytłumaczę o co dokładnie chodzi.
pewnie, ze jak jest możliwośc to tylko EE8. jednakże trzeba pamiętać o tym że zakup auta to nie wszytsko. należy mieć też pieniądze na naprawy (a w tych staruszkach to z reguły wszystkie gumy w zawieszeniu i hamulce są wykończone a to nie takie tanie 1500-2000zł)
w ed9 fajne jest to że jest tańsze, można troche pogrzebać i też fajnie jeździ, z czasem i tak włożysz jakąś B serie i będzie bardzo duuzo radości, że masz coś nowego;) wiele osób swapuje i chyba nie płaczą że nie mają ee8
nie płaczą bo maja lepsze czasy na swapoanym b16 do ED niż seryjne EE które jest cięższe
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
Juz tak nie nakrecajcie chlopaka bo zgłupieje, bierz EE8 jak Cie stać w dobrym stanie, poproś kogos o pomoc przy kumnie zeby pomóg posprawdzac Ci autko
tak sie sklada ze posiadam crx ed9 d16a9 i powiem tak mialem nie jedno szybkie wozidlo ale jak wsiadlem do a9 to bylem w szoku jak to zasówa i naprawde szacunek i respekt czuje do tego wozu
[ Dodano: 2009-05-24, 16:16 ] i dodam ze nie prawda jest ze ed9 ma taki apetyt na olej ja nie mam zadnego problemu z tym natomiast koledzy posiadajacy vtec ciagle musza o tym pamietac mimo ze ich silniki maja lepsza prace silnika od mego d16 ale faktem jest ze chcial bym posmigac b16 i porównac co i jak
[ Dodano: 2009-05-24, 16:21 ] a co do kolegi co by nie kupil czy d16 czy b16 to sa dwa szybki bolidy i jak nie bedzie mial respektu do tego ze ma sporo koni w malym i lekkim samochodzie to moze zle sie to zakonczyc
Jeżeli mam dać 20 tys w świetnym stanie to dam ale jak będę miał kupić CRX-a za 6-7 tys to na początku fajnie go wyczyszczę pomaluje żeby jakoś wyglądał ale silnika nie będę przekładał i tak będę jeździł no może potem dorzucę takie spojlery
1,6 Vtec to dbał bym o niego i oczywiście nie ścigał się byle gdzie i z byle kim mam trochę oleju w głowie. Nie wkładał spojlerów, kleiłj naklejek. Głównym punktem przeróbki był by silnik.