siemka wyskakuja mi dwa bledy 3 i 5 . wymienilem przepustnice z wnitowanym czujnikiem i nic, wymienilem map sensor z podcisnieniami i nic . nie wiem moze przepustnice musze zlozyc na silikon bo ma jakies przedmuchy...??? podpowiedzcie cos moze ktos juz u siebie to ogarnial z gory dzieki pozdroo
jest turbinka.. mozna ten blad MAPa jakos obejsc ?? moze przez zalozenie np zaworkow zwrotnych na podcisnieniach ?? kolesie po zalozeniu turbawek nie maja takich problemow... pozdro
mam smt-6 ale szukam kogos kto wie jak to ogarnac... (trza sie wpiac w wiazke) ! a jesli chodzi o zachowanie samochodu to jak zrobie restart kompa to niewyswietla sie zaden blad, jak przygazuje to tez nic ale jak z jazdy przekroczy 4tys obrotow zapala sie check i jak odpuszcze z gazu to mi gasnie ! odpale ponownie i do puki nieprzekrocze 4 tys pracuje normalnie
mam zawor do regolacji cisnienia paliwa przez co zwiekszam cisnienie na listwie wtryskowej ale mam seryjne wtryskiwacze (w planach od 200sx)
kukus mial smt6- i za cholere nie mogli tego zgrac takze watpie ze i ty na tym ogarniesz
regulator to tez srednie wyjscie do sterowania paliwem... do 0.3 moze wystarczy
a blad wyskakuje bo przy 4 tysiach pewnie masz juz nadcisnienie i wali czeka- wpisz w szukajce map sensor sam nawet ze 2 razy wklejalem gdzie i jak podlaczyc
komp Twoj dziala w przedziale od duzych podcisnien do cisnienia atmosferycznego...zaworkiem usuniesz blad MAPa...ale smt6 tylko wplywa na seryjna ograniczona mape...wiec jakby wystroisz dla podcisnien..choc w pewnym zakresie nie bedzie ono osiagalne i cos da heh....sprzedaj to cos pewnie troche kosztuje i udaj sie na strojenie AFR w turboedicie..