wsiadajac po pracy do auta wlacyzlem wsteczny bieg, zaczalem cofac i niestety uslyszalem dziwny dzwiek, stukanie a potem tarcie ( metal o metal), do przodu biegi wchodz idealnie bez zgrzytow od 1 do 5. podczas hamowania biegami z 3 na 2 przy tylko wysokich obrotach slychac przez chwile zgrzytanie i tarcie. skrzynie wyciagnieta rozebrane i nie widze zeby bylo cos uszkodzone tryby wygladaja ok, moze ktos wie co jej dolega??
biegi wchodzi super od 1 do 5 idealnie wsteczny tez normalnie, olej w skrzyni nowka mtf , objawy na wstecznym tylko przy gwaltownym ruszeniu i szybszej jezdzie do tylu przy spokojnej nic sie nie dziej
no tez sie juz zastanwiam ale pytanie dlaczeo sie to dziej podczas cofania do tylu na wstecznym biegu?? i dlaczego podczas hamowania biegami tylko z 3 na 2 na zadnym innym nie
nie truj dupy ludziom przemek ;p
a na powaznie - jak pisalem na gg zglos sie do rema
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
moze dlatego z 3 na 2 bo osiaga w miare predkosc, i jeszcze słyszysz ze cos tam chrobocze, a jak byc redukował z 5 biegu z 6 rmp na 4 bieg to tez moze zgrzyta tylko tego nie słychac obejrzyj dyfer czy calutki, przeguby wewnetrzne, moze to one
przy skreconych kolach strzelaja przebuby zewnetrze a przy przenoszeniu mocno napedu przeguby wewnetrzne, np przy mocnym ruszaniu lub mocnemu hamowaniu biegami
może to nie tylko jedna usterka, czasami zwracamy na soc uwagę dopiero jak bardziej sllychac. warto sprawdzić. ja dopiero po 2 dniach zauważelem że mam pękniętą szybę od słupka na długości 20 cm
podepnę się pod temat;) też mi coś chrobocze podczas jazdy do tyłu, biegi wchodzą dobrze, wszystko ok. Gdy zredukuję bieg z 3 na 2 również słychać chrobotanie i takie lekkie szarpanie, podczas redukcji z 4 na 3 samochód jedzie już normalnie... nie wiem co to może być jakieś łożysko czy cuś? :]