pytanie moze dziwne, ale nigdy nie mialem okazji przejechac sie autem z takim gadzetem, warto wydac te 1400zl, za tyle ma do kupienia seryjna szpere z ee9 sira (skrzynia y1) docelowo ma wleciec so skrzyni y2. auto nie bedzie uzywane w sporcie ani wyscigach na 1/4, typowy street do jazdy po miesice, trasie i zabawy.
a czy przypadkeim y1 nie jest blizniacza skrzynia do y2, a ys1 jest inna? co z s1, j1 ?
bo w skrzyniach na linke jestem zielony
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
a poza tym do normalnej jazdy nie potrzbny gadzet. Chyba tylko po to zeby si chwalic. Szpera nie odkreca kolka wiec trzeba szybko i duzo heblowac kierowniczka. Rzecz bardzo dobra do sprintow i tego typu rzeczy. Ed9 z tym gadzetem odbija sie od zakretow jak szalone co jest plusem bo idzie w zakrecie nie ziemsko!
tylko pamietaj ze nie wiem jak to wyglada w przypadku seryjnej szpery ale np u mnie w aucie tzw. do zabawy nalezy co 3-4 tys robic calkowity przeglad szpery. Szybko sie konczy! A taki przeglad i regeneracja tez nie jest malym kosztem.
stm, masz plytkowa szpere o jakims duzym spieciu, ze musisz robic tak czesto?
na linke byly 2 czy 3 rozne obudowy z czego ktoras pokrywala sie z y2, tylko nie wime ktora na 100%, zawsze wydawalo mi sie, ze wlasnie y1, ale mozesz tak jak mowisz Bonczek, moze sa inne
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
Bonczek gadalem kiedys z suhym i mowil mi ze trezba cos ze srodka wyheblowac i podejdzie szpera ale niestety nie pamietam juz o jakiej skrzyni gadalismy. Mozna go podpytac(jak beda fundusze to bede drazyl temat)
Mam szpere cierna o spieciu podobno 75% (wedlug sprzedajacego). Udalo sie wyrwac uzywke bo raczej koszty zakupu nowej odstraszaja. Co do wytrzymalosci tej szpery to narazie przejechalem 3 tys ale spokojnie mozna do 5 tys dojsc i nalezy wtedy zrobic jej przeglad. Do jazdy normalnej miejskiej mozna sie rozejrzec za szperami bodajze Quailfe sa wytrzymalsze w normalnej jezdzi i spokojnie wytrzymuja 30 tys. Ja sam nie mialem stycznosci z tego rodzaju szperami ale moim zdaniem szpera mimo tego ze daje duzo w zakretach to jest troche straty przyspieszenia na prostych szybkich odcinkach wiec raczej juz nie bede sie pakowal w szpery w przednim napedzie.
czyli masz plytkowa, spiecie 75%? nie spotkalem sie jeszcze z takim spieciem, ale calkiem mozliwe, ze jest takie dostepene do auta z tylnym napedem, bo do przodu na bank takiej niekt nie oferuje, szpera quifa jest na "trybikach" i jest konstrukcyjnie podobna do oem szpery np w ITR'ze (tyle, ze lepiej sie spisuje) i nie trzba jej sprawdzac co 30tys bo to zwykle zebatki
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k