witam mam taki problem bo chcialem do mojej crki zamontowac system otwierania drzwi z pilota zaspawac klamki i zaszpachlowac klami i wszystko bylo by ladnie pieknie...jest moze ktos kto mi wytlumaczy jak to zrobic gdzie zakupic takie mechanizmy i iole mnie to wyniesie ??
Kumpel tak zrobił co prawda w GSi ale szczerze mówiąc lipny patent nie wspominając o tym, że nie dozwolony prawem...
Poza tym co zrobisz gdy zabraknie prądu ? Będziesz się włamywał do własnego auta ?
Inny przykład, wieje silny wiatr, dociska Ci drzwi a Ty wkładasz paluszki między drzwi a słupek żeby je otworzyć - istna komedia Oooo kolega bar_oo poddał kolejna sytuację: jest zima, przymarza Ci uszczelka i co ? dłubiesz śruborkretem ?
Ostatnio edytowano 2009-06-28, 14:23 przez Jerr, łącznie edytowano 1 raz
a zimą jak przymarzną uszczelki to jak się takie auto otwiera
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
heh lans nie lans ale zawsze warto sprobowac... Jerr a ten twoj znajomy ile dal za caly osprzet do tego?? zeby juz wszystko dzialalo elegancko?? i gdzie takie cudo mozna zakupic?? ten caly mechanizm
On cały mechanizm sam sobie robił więc nie powiem Ci skąd i za ile...
Sprobować, czy ja wiem... Później już nie wrócisz tak łatwo więc się dobrze zastanów czy tego chcesz...
Ja na Twoim miejscu bym tego nie zakładał z bardzo prostego powodu - nie jest to w jaki kolwiek sposób praktyczne nie wspominając o trudnościach jakie może przysporzyć...
takie cos to ja miałem 5 lat temu... wtedy było to wow...
a jak to zrobic?
wystarczy przelutowac odpowiednio centralke zamka centarlnego tak aby dwała sygnał zwrotny:) podłaczenia siłownikow chyba tłumacyzc nie musze...
zima zrobiłem sobie takie małe zabezpieczenie - dwa kabelki schowane w pewnym miejscu - po zetknieciu drzwi sie otwierały... to tez taka deska ratunku jak zatrzasniesz kluczyki..
uszczelki wazelina trzeba nasmarowac...
niestety taki system ma wady
1 - jak sie drzwi opuszcza to masakra z otwieraniem
2 - 5 lat temu Policja zabierała za to dowód - sam traciłem 6 razy 3 - pod czs wypadku niestety nie masz jak drzwi otworzyc, nie masz za co złapac...
z zalet to wsumie to ze złodzieji odstraszyłem:P bo niemieli jak sie włąmac nie bijąc szyby i jak kiedys koles chciał mnie z auta wysadzic to sie zdziwił ze klamki nie ma:P:P:P hehe
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...
zajmowałem sięgrzebaniem laminatami itd w edku ale w EE8 tego bym sobie niewybaczył i tobie też niewybacze wieś tuningu ;/
1. niepraktyczne a zwłaszcza w zimie
2. musisz nosic caly czas kluczyki
3. przymarznie w zimie uszczelka to niema za co nawet pociagnac
4. śmiesznie wybrakowany rex
5. Policja
na allegro nawet jak znajdziesz aukcje to jest opisane