stm napisał(a):a poza tym do normalnej jazdy nie potrzbny gadzet. Chyba tylko po to zeby si chwalic.
z tym się nie zgodzę, na śliskim w zimę, czy na jesieni najbardziej się przydaje i to w aucie na codzień. Poza tym pomaga sporo przy ostrym ruszaniu i dodaje pewności w zakrętach. Na torze robi kolosalną różnicę. Bez niej CRX mielił mi wewnętrznym kołem na każdym wyjsciu z zakretów na 2-3 biegu... Może przy takim spięciu jak Ty masz są jakieś straty na wprost, ale odzyskujesz to przy każdym wyjściu (i w trakcie) z zakrętu. Mając OEM szperę widzę tylko same zalety, bo takie szpery mają dosyć długą żywotność. Poza tym taka szpera mocno pomaga w sytuacjach kiedy tył ucieka, co jest w CRXie częstą przyczyną dzwonów, po prostu dużo lepiej wyciąga z poślizgu niż otwarty mechanizm różnicowy.
[ Dodano: 2009-06-28, 23:06 ]
P.S. Y1 w Sir ma głowne przełożenie 4,266, a Y21 w EE8 ma 4.133. Nie wiem czy to będzie pasować na pewno. A nie masz całej takiej skrzyni?? Skąd masz samą szperę???
P.S. Bzyq, spięcie można w płytkowych regulować chyba ilością płytek, tylko nie wiem skąd Wy bierzecie te %??? Może w manualu od szpery jest jakiś opis tego