Taki zderzak bedzie dobry:>

ProLans
Forumowicz

przez ProLans » 2009-07-04, 17:33

diesel do traktora

powiedź tak o boxerach subaru...

kobi
Forumowicz

przez kobi » 2009-07-04, 17:38

mastacrx, tu sie z toba zgodze, juz powoli robia diesle co maja lepsze przyspieszenie i parametry od benzyniaka
Hania,
wiec dla czego to dla ciebie traktor?? bo troche glosniej mu silnik chodzi??
tuning moje hobby

kulek34
Moderator

przez kulek34 » 2009-07-04, 17:58

juz od dawna robia ropniaki majace lepszego kopa od benzin panowie tu chodzi o wyzszy moment obrotowy przyklad najnowsze AUDI R8 TEZ JEST W ROPCE I MA POTEZNEGO KOPA ale chyba jest to model testowy
co do gazu jesli jest załozona dobra sekwencja to koni pod maska moze przybyc i zadne to odkrycie jesli nie wiezycie proponuje pojechac do dobrego servisu zakladajacego gaz i sie przekonacie :ok: nawet kiedys na tvn turbo leciał programik i o tym mowili.

Silniczek
Forumowicz

przez Silniczek » 2009-07-04, 22:40

Hania napisał(a):powiem jedynie tak :
diesel do traktora
gaz do kuchenki
benzyna do auta

panowie nawet dobre zapalniczki są na benzyne ... to o czym my tu rozmawiamy ... jezeli ktos chce oszczednie jezdzic to niech kupi Corse A 1.5 D albo lepiej - daihatsu charade 1.0 D .. pozdro !

To znawca sie odezwal, diesel od prawie 10 lat to zajebisty silnik, duzo(praktycznie o polowe) mniejsze spalanie, duzo duzo wiekszy moment obrotowy (tdi oczywiscie), moc nie zawsze wieksza(prawie zawsze taka sama jak w odpowiedniku benzynowym) ale nadrabia momentem.
Co do lpg, nowe instalacje na bezposrednim wtrysku gazu w formie plynnej daja duzo lepsze parametry niz benzyna, wieksza moc, mniejsze spalanie.
at04pietas a ty widac kolejny raz wszystkie rozumy pozjadales, gdybys cokolwiek wiedzial na temat lpg czy wypalania sie gniazd wiedzialbys ze temperatura spalania mieszanki zalezy od jej skladu a nie rodzaju paliwa wiec rozwali ci silnik jesli masz nie wyregulowany gaz. Jesli jest dobrze wyregulowany, nic sie nie bedzie dzialo, no moze wydech bedzie bardziej rdzewial bo przy spalaniu gazu wydziela sie para wodna i od tego rdzewieje. :-)
Jak juz gdzies pisalem, mam gaz w prawie kazdym aucie ktore mialem, nie mam w solce bo robie 680km na 40l wiec nie ma sensu, ale gdy mieszkalem w polsce, tylko lpg bo nie bylo by mnie stac na w miare swierze TDI ktore pali 5-6l/100km.
W beemce e36 robilem wlasnie uszczelke pod glowica (wisko padlo i sie zagotowala), ta beemka zrobila dobre 100 tysiecy na gazie i jakos nie widze zeby gniazda zaworowe byly wypalone. Pali na dotyk, nie bierze oleju.
Problemy z silnikiem przez gaz to mit, jak auto jest wystrojone nic sie nie psuje.
Pozdro!
Ciężko jest bez basu...

Hania
Forumowicz

przez Hania » 2009-07-05, 00:06

o kurde .. ludzie wyluzujcie ... smieszną anegdotką sobie rzuciłem a tu widze uraziłem uczucia waszych matek. ... wiadomo ze nowe diesle są spoko , ale wg mnie jak chce prawdziwe sportowe wysokoobrotwe auto jakim jest bez wątpienia rexio to tylko benzynka ....

Tylu z was sie zirytowało ze boje sie cokolwiek napisac ;d ch*j mnie obchodzi kto z was jezdzi na podtlenku gazotu i jakie ma o tym zdanie ... a teksty typu "To znawca sie odezwal" są niepotrzebne i nie na miejscu ... ale spoko .. jezdzisz e36 w gazie (pewnie ze znaczkiem Mpower) to jestes GOŚĆ to mozesz sypac takimi tekstami... pozdro !

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2009-07-05, 00:23

wesoło w tym temacie się robi :)
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

dymek1988
Forumowicz

przez dymek1988 » 2009-07-05, 00:55

hyhy widac ze na tym forum wystarczy rzucic byle co o tuningu i sa sami fachowcy tak myslalem ze jak sie wymysli temat o zderzaku to bedzie mowa o czym innym :rotfl2:
..::Dymek1988 ::..
ED9 B16A2

Virus12 jest ciągle z nami i się śmieje :x

Silniczek
Forumowicz

przez Silniczek » 2009-07-05, 01:11

Hania napisał(a):o kurde .. ludzie wyluzujcie ... smieszną anegdotką sobie rzuciłem a tu widze uraziłem uczucia waszych matek. ... wiadomo ze nowe diesle są spoko , ale wg mnie jak chce prawdziwe sportowe wysokoobrotwe auto jakim jest bez wątpienia rexio to tylko benzynka ....

Tylu z was sie zirytowało ze boje sie cokolwiek napisac ;d ch*j mnie obchodzi kto z was jezdzi na podtlenku gazotu i jakie ma o tym zdanie ... a teksty typu "To znawca sie odezwal" są niepotrzebne i nie na miejscu ... ale spoko .. jezdzisz e36 w gazie (pewnie ze znaczkiem Mpower) to jestes GOŚĆ to mozesz sypac takimi tekstami... pozdro !

Sorki za oftop.
Jezdze solem na co dzien, a beema to zaden mpower :-) zwykle M40 1.6, z tylu tylko logo BMW(i butla z gazem+wlew), mam do niej sentyment, gdybys kiedys jezdzil jakims BMW to bys wiedzial dlaczego. A rexio to nie jest sportowe auto, no moze bedzie jak ktos wsadzi dobry zawias i turbo/kompresor bo w standardzie nie jedzie, tak samo sol.
Gdybys wiedzial cos o sportowych autach, wiedzialbys ze od jakichs 4 lat kazdy 24h le mans wygraly wlasnie turbo diesle, Audi i Peugeot (w tym roku), o twojej wiedzy na temat kuchenek gazowych nie wspomne. Wiec GOSCIU od sportowego wysokoobrotowego, zgnitego, kulejacego i ostro dymiacego(jak sam to opisales w swoim poscie) rexia nie pisz mi gdzie moge sypac tekstami, napisales glupote to cie skomentowalem.
Pozdro!
EOT
Ciężko jest bez basu...

Hania
Forumowicz

przez Hania » 2009-07-05, 09:30

nie , napisalem z usmiechem na mordzie smieszna anegdotke a ty mnie "skomentowałeś" jak sztywniak z kijem od miotły w dupie... To ty sie zachowujesz jak jakis wszystko wiedzący ważniak -ja nic nikomu nie próbuje tłumaczyc i wygłaszać własnych teorii.

apropo wyscigów - F1, WRC, WTCC ??? to są wyscigi ... a lemans gdzie wazne zeby dojechac do mety i zuzyc jak najmniej paliwa zeby jak najmniej czasu spedzic w boxie jakos mnie nie porywa. i zrozum w koncu ze ja nie twierdze ze diesel jest zły !! w swoim poscie (w którym chodzilo o wprowadzenie odrobiny humoru) napisalem jedynie o pierwotnym zastosowaniu kazdego z paliw...

proponuje zakonczyc tą dyskusje bo jest bezcelowa...

Poprzednia strona