Po wymianie wydechu pali 20 l/100 ;/

zajcef
Forumowicz

przez zajcef » 2009-07-13, 00:42

Mylse ze DAwid juz wsio wie i nie obrazi sie jak lekko zmienie temat bo mam pytanie na fotkach nie moge sie ogarnac i nigdzie nie znalazlem czy del sol ma jakas malutka kanape z tylu i da rade tam na sile ktos siasc czy to jestdnak tylko 2 osoby :>?
Co nie zabije to wzmocni

przema72
Forumowicz

przez przema72 » 2009-07-13, 00:47

Parówa napisał(a):ie wiem jak dla mnie oszczędzanie na paliwie przy instalacji turbawki mija się z celem, zresztą to jest polska.

nie wiem czasami mnie zadziwiasz , oszczędzanie i moc , pierwsze bryczki paliły 100l/100km i jakby tak wszyscy mówili jak TY to już dawno ropy by zabrakło
przyszłość jest w połączeniu mocy i małym zużyciu /tanim paliwie
pierwsi zaczęli to robić kitajce , mało koni , mała waga , dobre osiągi , niskie spalanie, a wy każdą oszczędną drogę macie za zło , lubicie JDM a nie widzicie ich podstawowych celów , i nie ważne zczy BP95/98 , CMG czy LPG , ważne że sobie radzi i zapie... mimo niskiego spalania
a wy wyznawcy JDM wyśmiewacie założenia tego rynku , żenua wąski światopogląd :)

Silniczek
Forumowicz

przez Silniczek » 2009-07-13, 08:41

Tak gadacie ze honda nie lubi gazu itp a z gazem jest identycznie jak z kazdym modem auta, czy to turbo czy itb, teoretycznie jak zmienisz wydech, wywalisz kata zmienisz dolot to powinno sie auto WYSTROIC! Tak zwana regulacja gazu to nic innego jak poprostu strojenie, gazownik pakuje w wydech AFR i ustawia sklad mieszanki.
Wiec gadanie takich rzeczy ze gaz wypala gniazda zaworowe czy niszczy silnik, zacieraja sie wtryski, zdycha pompa paliwa to tylko kretynizmy i wyniki bezmyslnego uzywania instalacji.
Tak jak w turbo nie jest zdrowe jezdzenie bez strojenia, nie jest zdrowe gaszenie auta odrazu po jezdzie itp, itd.
Jak nie wie sie jak uzywac auta z dana modyfikacja to nie jest to wina gazu ze sie cos zjebalo tylko wlasciciela ze jest kretynem i nie wie jak uzywac swojego auta. A 15l/100 z 1.6 to zdecydowanie za duzo, jedz do gazownikow niech ci wystroja.
Pozdro!
Ciężko jest bez basu...

qba_21
Forumowicz

Samochód: CRXEE8

przez qba_21 » 2009-07-13, 08:45

zajcef trochę pytanie nie na temat , Solka tak naprawdę jest 2 osobowa, z tył masz plastikową półkę gdzie od biedy kogoś wciśniesz na sztukę na krótka metę, oczywiście zdarzają się przypadki że w 5 trzeba jechać ;)

[ Dodano: 2009-07-13, 08:53 ]
co do tematu gazu to jak chcesz w pełni korzystać z tego dobrodziejstwa to trzeba o niego dbać, używać jak książka pisze bo większość osób co znam to zalewa tylko gaz i do przodu a później zdziwienie że np. na gazie jedzie a na benzynie nie :ok:, przy silniku 1,6 w crx to spalanie powyżej 10l jest już spore i jest coś nie tak, albo strojenie , wymiana filtrów świec, lub parownik do wymiany i innych małych pierdołek się znajdzie
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D

Malcolm Feth
Administrator

Samochód: Honda Civic Type-R

przez Malcolm Feth » 2009-07-13, 09:10

moj rez palil kiedys przecietnie 9 litrow gazu... nie wazne czy miasto czy trasa
czy jazda ekonomiczna czy wciskalem noge :) po prostu zawsze te 9 litrow i koniec... w zimie 10 ;)

Pamieta ze po kazdej lekkiej zmianie w dolocie, trzeba zawsze regulowac gaz, norma....
nauczylem sie zeby jezdzic na regulacje co pol roku, bo nie jest to debilny pomysl i zdzieranie kasy, ale zwykla poatrzeba i okazja do wymiany filtra powietrza (po ktorym tez sie regulace robi)

skocz do gazownikow, wyreguluj i potestuj, napewno bedze lepiej.

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2009-07-13, 12:32

zajcef napisał(a):Mylse ze DAwid juz wsio wie i nie obrazi sie jak lekko zmienie temat bo mam pytanie na fotkach nie moge sie ogarnac i nigdzie nie znalazlem czy del sol ma jakas malutka kanape z tylu i da rade tam na sile ktos siasc czy to jestdnak tylko 2 osoby :>?

wejdzie tam jedynie ktoś bez nóg... a i tak bedzie miał ciezko :diabeleknie: jest to auto TYLKO i wyłacznie 2 osobowe :ok:
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Poprzednia strona