Mam dalej ten sam problem co miałem, czyli przycinanie się dachu przy otwieraniu (trans top) dach się otwiera ale czasem się przytnie i pokazuje różne błędy kodów na komputerze. Wymiana tiltera oraz smarowanie wtyków nic nie pomogła. Podejrzewam jeden z czujników i dlatego potrzebuje sprawnego mechesa który ogarnie temat.
Do tego mam problem z odpalaniem. Auto po prostu czasami odpala na dotyk po czym od razu spadają obroty do zera i auto gaśnie, przez jakiś czas nie da się go odpalić. A jak tak właśnie zaskoczy to trzeba po odpaleniu dodać gazu i auto już pracuje normalnie. Podejrzewam problem z Auto - alarmem ponieważ od jakiegoś czasu auto każdego dnia o określonych godzinach samo zaczyna mi wyć, bez przyczyny, a ostatnio dzieje się to coraz częściej.
Macie może jakiego sprawnego elektryka w okolicach Krakowa którego możecie polecić??
co do dachu to ja bym na Twoim miejscu sam przełącznik przeczyścił dobrze jakimś specyfikiem do elektryki taki w spreju jest wygląda coś jak wd40, kontakt czy coś się nazywa, bo np miałem tak w poprzednim crx że zacinał się czasem itp i to była wina przełącznika rozebrałem wyczyściłem i wtedy już zawsze śmigało wszystko jak trzeba... ewentualnie sprawdź prowadnice i cały mechanizm czy z nim wszystko ok... przesmarować możesz...
co do alarmu to hah jakiś czas temu miałem podobnie teraz mu przeszło ale nie wiem czy to za sprawą tego że wszystkie masy przeczyściłem w aucie i styki, ale być może dla tego spróbuj może pomoże
Polecam elektryka na ul. Balickiej 160, (jadąc od miasta, po lewej stronie, zaraz przed torami), ogarniają tam m.in. japońce, błędy kompów i takie tam, już parę pierdół mi tam robili i zawsze tam jeżdżę z elektryką
Dober, podmień sobie na chwile komputer od dachu na jakiś inny.
Jeden z użytkowników forum raportował tez zgłaszanie różnych błędów podczas otwierania, ostatecznie był to lekko uwalony komputer- rzadko się to zdarza, ale zdarza się. A który czujnik podejrzewasz? jakie błędy ci wywala?
najpiekniejsza muzyka: b16a2 w 5500-8200 rpm, i to x2 ]:->
podejżewam te od zamknięcia klamek w dachu bo jak je otworze i zamknę to do momentu zgaszenia silnika się świeci że dach jest nie zamknięty. Nie potrafię ci powiedzieć jakie błędy wyskakują bo za każdym razem inne, a masz może jakiś taki sprawny komputer żeby pożyczyć?? ;]
Żeby to przetestować to mam nawet 2, tego czujnika od klamek nie mam akurat, ale to sprawdzić to jest banał. A podmiana komputera na chwile to 10 minut roboty.
Wpadnij kiedyś do chrzanowa po godz. 17 albo w weekend, to możemy to obadać.
Co do odpalania, sprawdz przekaznik pompy jak ProLans radzi, mialem to samo u siebie.
Trzeba wyjac go i przelutowac plytke, 15 minut roboty razem z wyjeciem i wlozeniem.
Z tymi bledami, nie wiem dokladnie jak wyglada komputer od transtopa, jesli nie jest zalany w jakims silikonie to zrobilbym to samo, przelutowal go lutownica, przynajmniej te elementy przewlekane.
Jak za kazdym razem inny blad sie pojawia to cos gdzies nie laczy, raz laczy raz nie i taki cyrk.
Podmien kompa na sprawny i jak to to no to juz wiesz co trzeba zrobic.
Nie dam rady z tym Trans topem, na Balickiej 160 też się tego nie podejmują. Sam sobie nie poradzę, może któryś z forumowiczów podjął by się tematu?? Oczywiście za odpowiednią opłatą ;] Albo może macie kogoś kto ogarnia Trans topy w Solkach. Bardzo nie chce jechać z tym do ASO ale jak będe zmuszony to tak też zrobię.
Aso odradzam, skasują jak za zboże, nawet jak nic nie naprawią.
Kiedyś jak jeszcze nie miałem manuala do transtopa, zleciłem w aso diagnozę, które rzeczy są uszkodzone. Wykryli 1 usterkę , z jak się później okazało 4 czy 5. I jeszcze 1 której nie było. I skasowali za to 450 zł nic nie robiąc, czyli za samą diagnozę nic nie wartą.
A później powiedzieli że do wymiany jest jeden czujnik za 1100 zł, który ze znajomym naprawiłem co kosztowało mnie całe 5 czy 10 zeta za microswitch i jeden nit.
a sprawdziłeś błędy jakie Ci wyrzuca? bo mówiłeś że za każdym razem inne ale któryś sie musi powtarzać albo najlepiej sprawdź czy te błędy co wyrzuca czy z tymi rzeczami jest wszystko ok.