To co możesz zrobić samemu
Coś dla crxowych audio

Pawelkrak
Forumowicz

przez Pawelkrak » 2005-10-20, 16:45

:ok: wygląda i zapewne gra super!! ,odwaliłeś kawał dobrej roboty!
Ps. U mnie na parkingu taki sprzęt widoczny z zewnątrz auta nie przetrwałby nawet jednej nocy :wrrr: oby u ciebie było inaczej :)

falo
Forumowicz

Samochód: ed9

przez falo » 2005-10-20, 16:52

A mnie zastanawia mocowanie przednich JBLi , czy to mozna kupic czy dziergane wlasnorecznie?
I jak wygluszales samochod ?

daroo
Forumowicz

przez daroo » 2005-10-20, 18:23

wszystkie mocowania dziergane własnoręcznie. apropos bezpieczników i tej całej nadgorliwości to są pod maską bezbieczniki. ładne pudełeczko z resztą ;) ;)

pozdro.
w szczególności dla rolka :D :D

Ali-En
Forumowicz

przez Ali-En » 2005-10-20, 21:16

Mi sie design tego nie podoba. Ale to kwestia gustu. Gra zapewne niezle. Choc ja bym z tylu nie dawal glosnikow. CRX to male auto wg mnie glosniki tylne sa zbedne. Ale szacuneczek za samodzielne wykonanie.

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2005-10-20, 23:48

Sprzecik fajny lecz wykonczenie calosci nie podchodzi mi zupelnie. Respect za wlasny wklad.

tomck
Forumowicz

przez tomck » 2005-10-21, 11:31

ja nikogo nie atakuje tylko pytam
Davids, nie widziales tego co robilem i robie wiec nie wyskakuj tu z tekstem o braku profesionalizmu
rolek, jak by mnie bylo stac na sprzet za 10 000 to chyba bym go sam nie zabudowywal bo 800 zł w ta czy w ta nie mialo by dlamie roznicy
mibro, jesli mozesz to napisz ile cie kosztowaly obudowy

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2005-10-21, 11:50

tomck napisał(a):rolek, jak by mnie bylo stac na sprzet za 10 000 to chyba bym go sam nie zabudowywal bo 800 zł w ta czy w ta nie mialo by dlamie roznicy
mibro, jesli mozesz to napisz ile cie kosztowaly obudowy

No i widzisz tu jest ta różnica, 800 w tą czy w tamtą, a wg mnie to nie jest rozwiązanie, można całe modyfikacje auta przeprowadzić w ten sposób, dać kase i grzać doopsko w domciu a gotowca odebrać tak jak to robią pewne osoby.

Obudowy poprostu kosztowały tyle ile żywica i włókno a reszta to nakład własnej pracy.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

mibro
Forumowicz

przez mibro » 2005-10-21, 14:28

Trzeba zabrać głos w tym co zostało tutaj poruszone. Styl w jakim został wykonany cały system jest tylko sprawą gustu - na szczęcie, inaczej wszyscy jeździlibyśmy takimi samymi CRX-ami. Boże broń nas przed tym.
Każdy kto bawi się w te sprawy musi dokładnie przemyśleć to co zamierza zrobć. Gdyby samochód ten miałbyć robiony na car audio show można byłoby zastosować inne rozwiązania - bardziej efektowne - w codziennym użytkowaniu zupełnie nie zdające egzaminu.
CRX nie jest samochodem łatwym do zabudowy audio - jakimś cudem tylko nieliczni mają fajny sprzęcik. Jeżeli jest inaczej to proszę o zdjęcia, może jakiś pomysł pożyczę ;)
Nie chcę poruszać kwestii elektryki i elektroniki bo zostało to już wyjaśnione przez profesjonalistów. Sprzęcik działa jak na moje gusta super. Rozmieściłem 4 głośniki w aucie aby uzyskać dzwięk przestrzenny i mieć pełny zakres częstotliwości. Od tonów niskich poprzez średnie do wysokich. Gatunki muzyczne jakich słucham wymagają pełnego zakresu :D Jeżeli ktoś ma fioła na punkcie muzyki zrozumie to.
Jest jeszcze jedna sprawa. Budowałem wszystko to z moim braciszkiem. Nie jesteśmy profesjonalistami. Jest to nasz pierwszy może nie ostatni samochód. Chcieliśmy pokazać że da się zrobić coś w miarę profesjonalnego własnymi rękoma. Nie imponują mi ludzie którzy chwalą się samochodem nie wykonując przy nim żadnej pracy. Wszystko za nich profesjonaliści robią i to za grubą kasę. Podziwiam tych którzy w garażu po godzinach żeźbią i znają się na rzeczy. Nie znoszę mądrzenia się ludzi na tym forum którzy nawet samochodu nie mają. Obraza CRX-a :wrrr:
Pozdrawiam wszystkich którzy na swoje zarobili własnymi rękoma i tatuś z mamusią nie pomagali.
Jeżeli kogoś obraziłem to specjalnie i nie przepraszam. :dupa:

[ Dodano: Pią Paź 21, 2005 2:40 pm ]
W nocy wygląda bardziej efektownie

Parówa
Forumowicz

przez Parówa » 2005-10-21, 18:11

hmmm wiesz ja mam sie zamiar zlozyc z ojcem na crxa ale wiesz hmmm ja jeszcze sie ucze wiec chyba mi wybaczysz 8) a mi sie bardzo podoba a jak komus sie nie podoba to zatrzymajcie to dla siebie :diabeleknie:

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2005-10-21, 18:56

Ogolnie powiem tak: Bardzo duzo rzeczy w moim CRX robie sam tylko po to zeby udoskonalic calosc ale w kwestiach w, ktorych sie nie znam wole pozostawic sprawe profesjonalista i nie narazac sie na bezsensowne koszta zwiazane z moimi bledami. Audio to bardzo ciezki temat lecz sa rzeczy ktore mozna zrobic samemu czytajac rozne artykuly, wytlumienie drzwi i komory tylniej pociagniecie kabli itp. Dopieszczenie zas calego zestawu co z czym i jak pozostawiam zawsze komus z doswiadczeniem zeby nie robic obciachu i staram sie zeby to bylo w miare oryginalne. P.S 75% CRX na tym forum to TATUSIOWE FURY takze o czym w ogole mowa... Tez jestem zdania ze na swoj samochod trzeba zarobic samemu i wtedy czlowiek widzi ile tak naprawde trzeba wkladac zeby jezdzic i o ile wiecej dokladac zeby wygladal jak piekny samochod. Ogolnie projekt naszego kolegi wymaga moim zdaniem dopieszczenia szczegolnie tyl, pokrzywiona deska obita skajem z dziura na srodku nie wyglada za fajniei nie chodzi tu o gusty tylko o jakosc wykonania, przod na fotach wyglada ok.

mastacrx
Forumowicz

przez mastacrx » 2005-10-21, 19:15

"75% CRX na tym forum to TATUSIOWE FURY" poczułem sie urażony...i co z tego, że ojciec mi zafundował Ceere czy to czyni mnie gorszym, nie pracuje jeszcze tylko się ucze i nie mam mozliwości zarobienia takiej kasy aby kupić samodzielnie auto...

[ Dodano: Pią Paź 21, 2005 6:19 pm ]
a co do rzeźbienia samemu wiadomo, ze to daje satysfakcje i jest przeze mnie szanowane! W końcu ktoś się poświęca, wkłada w to serce i takie zabiegi są najcenniejsze.
HONDA odeszła...czas na niemiecką technologię- AUDI.

Snyka
Moderator

przez Snyka » 2005-10-21, 19:31

Mam przyjaciela ktory sie uczy a jego marzeniem byl CRX. Pieniedzy nie zarabia a CRX ma prawie za swoje :) odkladal caly rok pieniadze ktore rodzice dawali mu na snaidania, picie, jedzenie, caly rok nie byl na zadnej imprezie typu dyskoteka, sprzedal ukochany sprzet z silowni wszystko po to by osiagnac swoj cel. Przez rok uzbieral ponad polowe na swoje ukochane auto. Teraz az milo patrzec jak o niego dba i kocha bo wie jak ciezko bylo go zdobyc. Dla mnie jest najprawdziwszym CRX maniakiem. Malo tego sam naprawia swoje auto i sam zdobywa na to srodki z pieniedzy ktore dostaje na zycie w akademiku a nie ma tego za wiela. Nie mam zamiaru urazac osob ktore dostaly CRX w prezencie od swoich rodzicow!

mastacrx
Forumowicz

przez mastacrx » 2005-10-21, 19:46

Zwracam honor ale to tak zabrzmiało...W sumie gdybym sie ostro postarał to dało by rade połowe uzbierać ale ojciec mi postawił ultimatum zdana matura = Crx, sam wiedział, że marzyłem o nim od 2 lat i jak go odebraliśmy to miałem łzy w oczach i dzięki mojemu ojcu spełniły sie moje marzenia, myślę, że to nie jest złe...

Pozdrawiam ;)
HONDA odeszła...czas na niemiecką technologię- AUDI.

mibro
Forumowicz

przez mibro » 2005-10-21, 20:52

to także jest forma pracy.
Praca=poświęcenie=CRX.
Jak ja się uczyłem to maluszkiem jeździłem i to też za swoje cięzko zarobione pięniądze kupiłem. O to dokładnie mi chodziło wkład swój jakiś wysiłek to wszystko pomaga docenić CRX-a. Znam sporo osób które dostały samochód od starych na 18-stkę czy za zdaną maturę (nie CRX-a, takich przypadków nie znam). Zero szacunku dla samochodu i dla ludzi którzy wkładają serce w samochód. Niestety na tym forum sporo jest takich.
Wymądrzają się tylko jak to oni samochody "tuningują"
Mój CRX jest ciągle przerabiany. Coś udoskonalam. Lubię wchodzić na forum podpatrzeć jakieś nowe pomysły ale szczerze mówiąc nie widziałem fajnej zabudowy audio. Mam miliony zdjęć na kompie. Jakieś profeslonale zabudowy są ale to jest na pokaz nie do normalnego użytkowania. Nie wiem jak oni koła zapasowe wyjmują!? Czekam na jakieś pomysły od was. Jeżeli będą fajne to może się coś w tym kierunku uada zrobić. Samemu mi się niepodoba półka z tyłu ale narazie nie wiem jak ją rozwiązać. Brak pomysłów.
Pozdrawiam

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2005-10-21, 23:16

mi sie juz niechce produkowac na ten temat ... Kolega pokazał ze sam potrafi ... i skomentowała to osoba która by wolala dać to do firmy !! Rozbierznośc tematu ... większość to OT i ja już sie tu więcej nie wypowiem !! Dla mnie temat zamknięty ... szkoda nerwów !!
HONDA ZBLIŻA - podaj dalej !!!

Poprzednia strona   Następna strona