Zanim oddałem auto do lakiernika nie było tego problemu bo poprzedni własciciel uszczelniał co sie dało......teraz jednak czuje mokra podłoge:/ czy ktos może mi powiedziec w których miejscach to sie potencjalnie leje?ja podejrzewam spryskiwacz tylnej szyby,i słupki na szybie przedniej.....jak sobie z Tym poradzic?
"Ty tez pie*dolisz Nikos, chociaz akurat Ciebie lubie"
Pytanie gdzie masz mokry dywan z przody czy z tyłu? Jak z przodu to sprawdź:
-czy dobrze jest szyba wklejona
-czy odsączki szybra przednie są drożne
-sprawdź podszybie z przodu na zewnątrz od strony dmuchawy czy tam przypadkiem nie cieknie
-czy w rogach tam gdzie słupki przedniej szyby łącza się z budą nie ma dziur bo tam lubi pękać buda
A jak z tyłu to:
-spryskiwacz
-uszczelki drzwi na gorze
-uszczelkę tylnej klapy
-odsączki szyberdachu tylne czy nie są zapchane
-a szczególnie zwróć uwagę na to czy drzwi dobrze dochodzą z tyłu na górze do budy
A najlepiej to weź konewkę albo węża z woda i lej po samochodzie i patrz gdzie zasuwa woda do środka
Jeśli pod nogami kierowcy, od strony bezpieczników i "czwartego pedału" to sprawdź antenę, bo jeśli nieszczelna lub spękany plastik mocujący, to po kabelku potrafi się sączyć.
a co powiecie koledzy na wode w tylnym lewym świetle. woda potrafi dojść do połowy klosza. a że zima sie zbliża to trzeba to usunąć. problem w tym zę ja już uszczelniłem klejem do szyb od góry ten klosz. jutro postaram się od dołu jeszcze ale wątpie żeby tędy wpadała woda. możliwe że wpada od wewnętrznej strony ?? od strony nadwozia gdzieś pod spodem ? no nie mam pojęcia. chodzi o ed9
kurcze ! zrobiłem tak jak w tym linku co bolsik przesłał. obkleiłem całe światło na łączeniu szkła i plastiku najpierw klejem do szyb samochodowych - nie pomogło. następnie zdarłem to i obkleiłem silikonem oraz przymocowałem pianke pomiędzy światłem a blachą także na silikonie i docisłem przykrecając lampę. nie pomogło. woda dalej w świetle się gromadzi ttylko w prawy. nie wiem co robić zima sie zbliża i boje sie że to zamarznie to popęka.