to zamaist tych preparatow z ALllegro nie lepiej wpierw pojechac papierkiem 1200a potem wykonczyc 2000-2500? na sam koniec pasta polerska i bedzie malina.
papierem sciernym narobi tylko jeszcze wiekszych rys i bedą lampy do wyrzucenia. do tego musi być pasta polerska do szkła i nic innego sie nie wymsli. i trzeba to robic bardzo powoli. tzn użyć maszynki do polerki o bardzo wolnych obrotach żeby nie przypalić pasty.
przyznam ze nie znam tego srodka z allgro ale napisane ze zawiera tlenek ceru wiec to wg mnie dziala uzywam takich srodkow,tylko o innej nazwie.a takich odpryskow jam ma atom pasta polerska nie usuniesz,bo ona zostanie w tych mikroszczelinach i brdzie mial mleczne swiatla
plasko oczkowe 32 w kontakcie z szyba calibry powoduje zamieszanie!
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
G3 jest lekkościerna, prawda? Jeśli tak to może być
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Z tego co mi wiadomo to pastą G3 polerują lakier, potem maja takie mleczko tez z tej samej firmy. Wowczas przy odpowiednim nakladzie pracy i cierpliwosci mozna uzyskac spoko efekt leciwego lakieru. No ale to juz koniec offtopa, bo to temat o lampach a ja tu piry piry o lakierze.
Ja tylne lapmpy polerowałem G3, przy polerece całego auta.
Przednie też przejechałem i zrobiły się zauważalnie bardziej gładkie, zszedł tez cały syf jaki się ostadził na nich przez lata. Odprysków na szkle nie mam więc w tej kwestii sie nie wypowiem.
koledzy nie dacie wypolerowac szkla pasta g3 to tylko zludzenie ,tylnie lampy tak.jesli chodzi o paste i plyn polerskie do szkla wszystko da rade i ten produkt z allegro jest ok tylko aby nie narobic pryzmatow proponuje polerowac tarcza o wiekszej powieszchni.bo jak zrobicie to filcem zalaczonym do produktu narobicie sporo bałaganu.
atom podjedz jeszcze do zwyklego szklarza przeciez oni poleruja i wyknczaja ranty itd szyb napewno ci pomoze.pozdrawaim
wszystko zalezy czy pan szklarnik zdradzi czym poleruje szklo atom1 ale pamietaj poleruj duza powieszchnia bedzie to trwalo dluzej ale nie narobisz pryzmatow
nikt u mnie nie ma nic takiego, na szczescie pod latarnia zawsze najciemniej i kupilem jakas paste za 15 zl, TCUT Glass w polmozbycie gdzie kupuje czesci do syreny, potem wkleje fote, wyglada jak mleczko... i nic nie bierze szmatką ;// moze polerka bedzie lepiej sie spisywala, wieczorem powinienem sie z tym uporac bo szmatka to taka jazda po niczym
dodano przeze mnie :-]
tak oto wyglada ta pasta- miala czynic cuda- po mojemu nie dziala wcale, rafiki niby mowi ze troche starla ale wg mnei to lipa, robilem mechaniczna polerka
i lampy juz gotowe mam nadizeje ze beda ciute lepiej swiecic po tych zabiegach do tego kupilem zarowy philipsa +80% wiecej mocy ;-]