tuleje zawieszenia

golem
Forumowicz

Samochód: Honda Jazz III

przez golem » 2009-11-03, 09:11

Nie wiem po co takie bicie piany :)

Jest wolny rynek.
Jeśli ktoś chce kupić to niech kupi, jeśli nie to nie.

Ja muszę ponieść koszty dostarczenia tego z Aso do mnie.
Za prowizję, którą Allegro zdziera nikt mi nie odda.
Za godziny poświęcone na przeglądaniu katalogów i systematyzowaniu elementów zawieszenia też mi nikt nie odda.
Jeśli ktoś coś ode mnie kupuje, zawsze może zadzwonić gdzieś indziej, dowiedzieć się ile co kosztuje. Czy dałem dobrą cenę, czy naciągam.
Tak jak ktoś napisał, płaci się też za wygodę. Staram się mieć wszystko co jest potrzebne do Hondy i zorganizowanie takiego zaplecza to nie jest prosta sprawa.

Szkoda słów....

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2009-11-03, 09:48

czesci w kazdym aso nie sa w tej samej cenie, kazde aso ma inne ceny, nie raz byly porownania co ile u kogo w miescie kosztuje i byly czasami kolosalne roznice.

co do samej ceny, a na czym ma chlopak zarobic?? moze jego wiecej kosztuje zalatwianie towaru w 100% orginalnego?? ile razy moi klienci jechali po czesci do aso (mowa o roznych markach w tym i czesto honda) i przywozili mi zamienniki a nie rzekome orginaly, bo tak naprawde orginal jest w kolosalnych pieniazkach i aso kombinuje

podam wam maly przyklad na sobie: przyjezdza klient na wymiane uszczelki pod pokrywa zaworow, mowi ze mu juz wymieniali ale cieknie, robie to po swojemu i mowie np 60 zl a on ze drogo i ze wczesniej zaplacil 30zl - i taki klient nie bierze pod uwage ze silnik jest umyty, wszystko idealnie odltuszczone, dany bardzo drogi kozacki silikon, ze uszczelka jest renomowanej firmy a nie krzaka itp, nie wie ile kosztuja same materialy techniczne, nie bierze pod uwage ze gdzie indziej zrobili na odpier.... i dlatego wzieli mniej.

kazdy zarabia tyle na ile wycenia swoj czas i prace, jak komus nie odpowiada- sa inne sklepy, zaklady itp, tylko czy tez uczciwe i zetelne??

dla ludzi marudzacych polecam otworzenie wlasnego biznesu i wysluchiwania "madrosci" klientow (niektorych na dzien dobry do kanalu i zalac betonem zeby nie wylazl)

Bonczek
Moderator

Samochód: ED9 K20

przez Bonczek » 2009-11-03, 12:04

gruby126p1 napisał(a):dla ludzi marudzacych polecam otworzenie wlasnego biznesu i wysluchiwania "madrosci" klientow (niektorych na dzien dobry do kanalu i zalac betonem zeby nie wylazl)

I to powinno być główne motto działu giełda :ok:

Poprzednia strona