Antena radiowa w ED9

elmer
Forumowicz

Antena radiowa w ED9

przez elmer » 2009-11-04, 22:44

Witam

Stara antena sie wysrał, a raczej ktos jej w tym pomogl. Zakupiłem nową.
Teraz jest problem z jej wymianą. Czesc starej anteny została w słupku u nie da sie jej wyciągnąć. Jak sie do niej dostac od dołu ? jest jakis tam otwór technologiczny do tego celu ?
Zagladalem w manuala i nic tam nie o antenie radiowej, jej demontazu i montazu.

Iron man
Moderator

przez Iron man » 2009-11-04, 23:05

Możesz spróbować pociągnąć kabel od anteny u dołu i spróbować wyciągnąć. Nie wiem czy da radę, ale może warto sprawdzić.
:O

elmer
Forumowicz

przez elmer » 2009-11-04, 23:42

Heh no wlasnie, tylko, że od dołu czesc deski zasłania mi dostęp. Tak sie zastanawiam czy czasem nie wyciągnąc deske rodzielcza...
ED9 --> ...

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2009-11-04, 23:47

przede wszystkim jaka cześć anteny została w środku ???możesz spojrzeć od spodu na lewo od pedałów będziesz widział otwór którym wychodzi kabel antenowy, możesz kabel tamtędy wyszarpać jeśli ci nie potrzebny, nową antenę jeśli już wsadzisz w otwór kabel łatwiej będzie ci puścić otworem w jaki wchodzi wąż odpływowy od szybra, wtedy kabel puszczasz pod maskownica słupka i bez problemów wkładasz pod deskę bokiem, jakby co pisz pW będę tłumaczył dokładniej co i jak, napisz tylko co zostało w słupku :)i przede wszystkim cierpliwość :) mi tez zajęło to sporo czasu gdy wymieniałem u ZWIERZA :)

[ Dodano: 2009-11-04, 22:49 ]
elmer napisał(a):Heh no właśnie, tylko, że od dołu cześć deski zasłania mi dostęp. Tak się zastanawiam czy czasem nie wyciągnąć deskę rozdzielczą...

wyciągniecie deski nic ci nie pomoże :) bo antena włożona jest w słupek a kabel idzie pod blachą i wychodzi przy bezpiecznikach po lewej stronie jak se tam zanurkujesz z latarką i poszukasz to zobaczysz :) ale trzeba troszkę poszukać :)

[ Dodano: 2009-11-04, 22:50 ]
Iron man napisał(a):Możesz spróbować pociągnąć kabel od anteny u dołu i spróbować wyciągnąć. Nie wiem czy da radę, ale może warto sprawdzić.

jeśli w słupku została plastikowa obudowa anteny to dołem tego dziadostwa nie wyciągniesz :) kable owszem wyszarpiesz :)
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE