Witam, jade sobie z pracy, zwalniam na przejezdzie kolejowym a pozniej sobie ostro przyspieszylem. Gdzies w okolicach konca dwojki a moze poszatku trojki padl mi predkosciomierz i zaswiecil sie check
Czy ktos mial taka sytuacje? gdzie szukac bledu? moze to jakas drobna sprawa bo nie wiem czy mechanikowi oddawac auto.
U mnie było poodbnie. Tez blad 17 a przyczyna bylo to, ze zle zalozylem zabezpieczenie linki przy skrzyni i linka sobie wyskoczyła. Wskazanie predkosciomierza zagineło i check zaswiecił. Poprawiłem linke, dalem nową spinke, skasowałem bład i jest ok.
kontynuacja mojego problemu z bledem nr. 17 ( troche juz minelo czasu ale coz )
Okazało sie jednak ze linka pękła, wiec kupilem nowa tu na forum od pewnego uzytkownika. Problem w tym ze ta linka nie pasuje Jej zakonczenie od strony zegarów jest inne.
Moje pytanie to czy były rozne wersje tych linek? bo juz nie wiem jakiej szukac i czym sie kierowac. Mam poliftowego Eda z 90r. a wejscie w zegarach wyglada tak:
moge powiedziec tylko tyle ze przekladalem zegary przedliftowe do poliftowej budy(linka byla poliftowa) i pasowaly wiec linka musi byc ta sama w obu wersjach