Witam.Chcialbym sie dowiedziec co nalezy wlutowac gdzie i jak w kompa np. p28 zeby bylo mozna stroic np.cromem, jak ktos posiada moze jakie foto albo cos w tym stylu bardzo bylbym wdzieczny. pozdro
Sorry, że Cię zaszufladkowałem ale naczytałem się już podobnych postów przez lata na elektroda.pl
Ktoś czegoś bardzo chciał ale nie do końca wiedział jak a później zakładał kolejny temat jak naprawić to co spaprał...
Spoko spoko rozumiem ja zbieram narazie info dla osoby ktora to ogarnie.No z tego cennego tekstu wynika ze po wlutowaniu tego wszystkiego, potrzebuje jeszcze kontrolera? Dobrze wywnoiskowalem? A jak tu zrobic zeby jezdzac autem podpiac laptopa i modyfikowac mapy itd. no i je zapisywac lub kasowac poprzez croma, nakierujcie troszke bo jakos sie pogubilem...
Bo z samego wsadzenia pamięci w podstawkę i wlutowania zatrzasku magistrali adresowej wyniknie jedynie możliwość podmiany mapy ale na pewno nie przy włączonym zapłonie a już na pewno nie przy odpalonym silniku...
no o ten http://www.civic5g.pl/chipowanie.OBD1.html Ale no wlasnie mi chodzi o to zeby miec wypuszczona np. jakas wtyke zeby wpiac sie laptopem i moc zmieniac, modyfikowac i zapisywac, o taki pic chodzi Bo taki podmienianie map na wylaczonym zaplonie mija sie z cele chcac wystroic auto od podstaw np. doladowane
Chodzą mi pewne pomysły po głowie ale nie będę się na ich temat rozpisywał, póki sam nie sprawdzę...
Być może ktos posiada szerszą wiedzę i zechce się z Tobą podzielić