co do shiftera rowniez czuc na nim drgania przy zmianie bigiw zwalszcza na wysokich obrotach ale nie przeszkadza to w niczym
za to zmiana biegow w polaczeniu z short shifterem zajebista
co do shiftera rowniez czuc na nim drgania przy zmianie bigiw zwalszcza na wysokich obrotach ale nie przeszkadza to w niczym
za to zmiana biegow w polaczeniu z short shifterem zajebistaglibo napisał(a):ze zeby to nie szkodzi:) mam miekkie zawieszenie .tylko ze mam wybite gumki i te tuleje i mi stukaja.i chcialem sie dowiedziec jak je zamontuje jaki bedzie efekt czy stuki znikna.a ze bedzie twardo to raczej nie od tego zalezy lecz jeszcze od amorkow i sprezyn...przynajmniej tak mi sie wydaje. ma ktos zestaw do przedniego zawieszenia SPORT?? jak sie sprawuje ??
Żółte też na pewno skrócą żywotność sworzni, ale plusem jest to że Honda ma je wymienne
,istotne jest też to na jakiej wielkości kołach jeździsz...shogunnn napisał(a):
Jeżeli używasz samochodu na co dzień to lepiej czerwone, żółte też mogą ostatecznie być bo zawias Hondy jest tak genialny że tuleje z przodu obracają się w osi więc twardość tulei nie ma tu jakiegoś wielkiego wpływu na pracę całego układu. Na czerwonych i tak będzie lepiej niż na nowej gumie, żółte bardziej pasują do kjs itp, gdzie nie liczy się komfort tylko dobre prowadzenie i szybkość reakcji na ruchy kierownicą, ale zdarzają się też ściganci dla których tor to uliceŻółte też na pewno skrócą żywotność sworzni, ale plusem jest to że Honda ma je wymienne
,istotne jest też to na jakiej wielkości kołach jeździsz...
ale mam nadzieje ze pozytywne

glibo napisał(a):shogunnn napisał(a):
Jeżeli używasz samochodu na co dzień to lepiej czerwone, żółte też mogą ostatecznie być bo zawias Hondy jest tak genialny że tuleje z przodu obracają się w osi więc twardość tulei nie ma tu jakiegoś wielkiego wpływu na pracę całego układu. Na czerwonych i tak będzie lepiej niż na nowej gumie, żółte bardziej pasują do kjs itp, gdzie nie liczy się komfort tylko dobre prowadzenie i szybkość reakcji na ruchy kierownicą, ale zdarzają się też ściganci dla których tor to uliceŻółte też na pewno skrócą żywotność sworzni, ale plusem jest to że Honda ma je wymienne
,istotne jest też to na jakiej wielkości kołach jeździsz...
uzywam samochodu na codzien ale rowniez czasem na torze...kola to 195/50r15 i jesli zaloze tylko tuleje wahacza dolnego SPORT i gumki drazka reakcyjnego SPORT a reszta seria to sie chyba nic nie stanie?a bardzo skracaja te gumki zywotnosc sworzni??czy jeszcze czegos tez??
najgorsze ze juz zamowilem SPORT i chcem sie dowiedziec jakie konsekwencje bede mial z tegoale mam nadzieje ze pozytywne
![]()

kukus napisał(a):A i co istotne. Juz gdzies to kiedys pisalem. Wielka kupa jest z tulejami gornwego wahacza z przodu. Wytarly sie i powstaly milimetrowe luzy wewnatrz tulejki. I poza mna jeszcze z jednym takim przypadkiem sie spotkalem wiec te mozna sobie odpuscic.

glibo napisał(a):wiec zamowilem SPORT i juz nie zmienie
tylko jeszcze mam pytania dotyczace montazu-jaki smar stosowac do tych tulei i gumek??i gdzie go nakladac i jak duza?

shogunnn napisał(a):kto smaruje ten jedzie

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość