co zamiast xenonu

PiterOKL
Forumowicz

przez PiterOKL » 2009-12-22, 17:40

elmer napisał(a):Warsiawiak, masz swiadomosc, ze Policja moze Ci zabrac dowod rejestracyjny ?
Dlatego woz zawsze ze soba zwykle zarowki na podmiane.

jak bedzie chcial to i tak dowod zabierze, mi zabral za xenony

wybłagałem go i powiedzial ze jesli mam przy sobie zarowki to dowod odda, ale bylo to na zasadzie, ze zabral dowod - podpisalem zabranie dowodu a 10min pozniej musialem podpisac ''kwituję odbiór dowodu rejestracyjnego'' + data i podpis

czyli gdyby byl nieludzki, to i tak by zabral, nawet gdy mialem zarowki

a mandat 50zl za nieprzepisowe oswietlenie

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2009-12-22, 20:38

Mibars właśnie o tych philipsach itd :)

ps. Dowodu nie ma prawa zabrać jeżeli mamy na wymiane inne żaróweczki... to tak samo jest jak nam się spali itd. mamy tam jakiś czas na wymiane i jeżeli ok to gra.
Obrazek

PiterOKL
Forumowicz

przez PiterOKL » 2009-12-22, 21:38

gadka byla taka:

jak mnie zatrzymal to sie przedstawil i powiedzial ''prosze otworzyc maske, sprawdzimy oswietlenie, ma pan jakies zarniki?''

nastepnie

''dowod dzis pan traci, mandat bedzie rowniez, musi Pan pojechac na przegląd, zrobic go i odebrac dowod w wydziale komunikacji''

ja - ale ja mam zwykle zarowki przy sobie na zamiane

''to nic, dowod i tak panu zabieram bo jechal pan na xenonie''

no i pozniej (off topic)

''dlaczego jeszcze nie przerejestrowal pan auta?''

ja - bo nie bede tego robic

koles :zaskoczony: i text ''udam, ze nie widzialem umowy, a slow nie slyszalem''

:rotfl2:

zaden z moich znajomych nie przerejestrowuje auta i jest okej, wlascicielem jest ten, ktory ma dowod, a nie ten ktory jest w dowodzie. niby jest 30 dni ale mam kolezanke w wydziale komunikacji i mowi ze nie ma ZADNYCH kar za nie przerejestrowanie w terminie.

a ten policjant byl nad wyraz ciekawski i zlosliwy (musialem pokazywac umowe, kwitek ze skarbówki itd)

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2009-12-22, 21:42

PiterOKL, wierz mi, że kara za opóźnienie wynosi od 700zł w góre w skarbówce... miałem taki problem alen aszczęście mi to umożyli...

wiecie co panowie ?... sorry ale może jestem młodszy od wiekszości ale... jesteście nieodpowiedzialni :P
Obrazek

Poprzednia strona