troche jest przerabiania i dużo crx'ów juz tutaj na forum miało takie lampeczki... efekt nawet nawet, ale ... szkoda czasu na nie chyba ze chcecie xenonki
no u mnie sa takowe lampki i powiem Ci ze fajnie wyglada. Maske trzeba przerabiac napewno tj. dospawac 2 elementy a co do zderzaka to szczerze powiedziawszy to nie wiem bo takiego rexa juz kupilem z tymi lampkami
synek, i tutaj jest minus bo to wszystk jest nieoryginalne i jak se piepszniesz przodem to ile grzebania zamiast poskladac i śmigać :O... szkoda z H robić F
jest durzo przerabiania na foto powyzej jest ciulowo to zrobione bo maska i blotniki nie są dobrze wyprofilowane pod lampe . Generalnie maske trzeba ciac w jednych miejsach w drugich wydluzac i rzeźbic do lamp. błotniki sie skraca i tez profiluje do lamp. zderzak wmiare pasuje tylko trzeba dozucic troche na rogach zeby bylo wypełnienie a nie jakas dziura, pas przedni trzeba ciac dorabiac nowe uszy do lamp i jak ktos ma seryjną puche filtra to moze o niej zapomniec stozek i tak ledwo sie tam miesci jak sie potraktuje mlotkiem nadkole, zbiorniczek od spryskiwaczy tez trzeba przerobic ja z ojcem siedzialem 2,5 miesiaca nad autem i z 2-3 tyg popoludniami zeszło na spasowanie lamp oczywiscie na perfekt nie polecam tego zabiegu
dawidzio1987 napisał(a):Czyli lepiej kupic lampy xenonowe dedykowane do ed i bedzie p&p bez zadnych przerobek, bo za duzo rzezbienia jest z tymi od punto
Czy jest tak na prawdę coś takiego jak lampy xenonowe do CRXII lub innych czy po prostu chodzi tu o zwykłe cleary?