Przycisk od podgrzewania tylnej szyby i przecigmłowego

Okti
Forumowicz

Przycisk od podgrzewania tylnej szyby i przecigmłowego

przez Okti » 2010-04-10, 18:59

Witam. Przepaliła mi się żaróweczka w przycisku od podgrzewania szybki, więc postanowiłem ją wymienić. Rozebrałem, poskładałem i przestało mi działać. Po poruszaniu kabelków przy kostce działa, ale nie mogę zlokalizować miejsca, w którym nie styka. Myślałem, ze to wina przycisku może. Więc spróbowałem wyjąć i podpasować te przyciski od kolegi CRX'a, w którym one działają. Podważyłem delikatnie, wyjąłem do połowy, lecz spowrotem wsadziłem, bo nie chciałem nic popsuć. Wsadziłem i przestała u niego działać jedna żaróweczka.

U mnie kompletnie już nie działa, ani 1, ani drugi przycisk.

Spotkał ktoś się z tym problemem? Co poprawić, na co zwrócić uwagę?

rafisz
Forumowicz

Samochód: accord 8 gen CW2

przez rafisz » 2010-04-11, 09:24

w zasadzie sam sobie juz odpowiedziales, wszystko o czym piszesz to problemy styku, chcac czy niechcac musisz to jeszcze raz rozebrac wyczyscic i na nowo poskladac tak sam wylacznik jak i kostke z kablami, nie ma tutaj zlotego srodka na naprawe

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2010-04-11, 10:44

jeśli nie masz tej oprawki na żaróweczkę idź do norauto, tam już maja kilkanaście modeli takich oprawek z żaróweczkami i dopasujesz lub u zwykłego elektronika w sklepiku też dopasujesz, a jeśli nie znajdziesz i jednego i drugiego, to zwykłą żaróweczkę możesz po prostu przylutować delikatnie do styków bez oprawek, byle by żaróweczka głęboko siedziała i świeciła tam gdzie ma świecić, ale to tylko łopatologiczne rozwiązanie, co do niestykania styków zauważ, że nowe żaróweczki mają mega długi wąsy ( druciki ) jak ja zakładałem te żaróweczki i odpinałem stare, zauważyłem ze stare są tylko jeden raz zawinięte o oprawkę, jak zakładałem nowe zużyłem całą długość wąsa żaróweczki i owinąłem ją o oprawkę chyba ze 2- 3 razy co spowodowało, że żaróweczkę ciężej było przekręcić w guziku, ale trzyma się dzięki temu świetnie i nic nie lata i świeci jak ma świecić już rok czasu, a jeśli masz pęknięte te oprawki na żaróweczki a nie pokruszone to na spokojnie możesz to skleić jakimś nie agresywnym klejem, sam też jedną skleiłem, bo się jej pękło na pół, trzymam kciuki i życzę spokojnej miłej zabawy
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE