Xeramic
Wszystkie sprawy techniczne dotyczące naszych kochanych ceerek.

Tomecki
Forumowicz

przez Tomecki » 2005-11-15, 09:55

z tego co slyszalem to takie preparaty pomagaja przez krotki czas potem szkodza najpierw pomoga potem rozpuszcza wszystkie uszczelki hehe :rotfl2: Wiec Dedi szykuj pieniazki na remonciki autek :D 8)

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-11-15, 13:34

wypłukują preparaty do płukania silnika a nie te...

myslisz ze lałbym coś, co nie sprawdził już ktoś inny wczesniej??

sprawdziło to już kilku moich kolegów i nie narzekają jak pisałem wcześniej..

co poniektórzy nawet są zdumieni pomiarami!!

to naprawde działa....jutro leje do lanosa...z moim poczekam na wymianę oleju bo już prawie na karku...a z tym trzeba conajmniej 2000 km zrobić...

pozdrawiam

Dedmike
mój projekt VTI... :

forum/viewtopic.php?t=25656

CRX --- chwała japońskim inżynierom...

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2005-11-15, 16:16

Dedmike, Także czekam na wyniki twoich testow. Mam jedno takie stare autko, ktore troche oleju pije i ciekaw jestem czy to by cos zmienilo ;) Twoje testy jednak powinny byc jakos potwierdzone, pomierzone czy cos. Bo malo wiarygodne jest to, ze napiszesz nam, ze jest lepiej bo tak czujesz :) Oczywiscie jedyne co mi do glowy przychodzi to gtech :> Pare pomiarów na 1/4 mili, a po wlaniu i tych 2 000 km ponownie to samo na tej samej nawierzchni najlepiej przy tej samej temp. i obciazeniu auta :)
sam moze tez gdzies kupie ten preparat jak gdzies go znajde w sklepie i przetestuje z polo 1.0 :)

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-11-15, 19:38

witka...

jest do kupienia na allegro...dla mnie najlepszym dowodem bedzie brak spalania oleju w lanosie dziewczyny...jeśli tak się stanie po tym preparacie, to znaczy że jest naprawde dobry...

co do G-techa...jest niedokładny i to bardzo...na hamownie nie pojade bo szkoda kasy...spróbuje zmierzyć czas do sprintu na 100 km/h...i wszystko bedzie jasne...

pozdrawiam

Dedmike
mój projekt VTI... :

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2005-11-15, 22:20

Dedmike napisał(a):witka...

jest do kupienia na allegro...dla mnie najlepszym dowodem bedzie brak spalania oleju w lanosie dziewczyny...jeśli tak się stanie po tym preparacie, to znaczy że jest naprawde dobry...

co do G-techa...jest niedokładny i to bardzo...na hamownie nie pojade bo szkoda kasy...spróbuje zmierzyć czas do sprintu na 100 km/h...i wszystko bedzie jasne...

pozdrawiam

Dedmike

Nie wiem co masz na mysli, ze jest nie dokladny ? Jezeli to, ze czasmi mierzone gtechem moga byc inne niz foto komurkami, to to nie ma nic do rzeczy. Auta mierzone gtechem mozna spokojnie porownywac, tym bardziej jedno to samo auto ma powtarzalne czasy. Tak, ze do takiego testu jak najbardziej sie przyda, nie jest wazne to, ze pokaze inne czasy niz fotokomurki. Napewno jest to lepsze niz mierzenie stoperem czasu do 100 km/h, bo nie wiem jak chcesz zmierzyc ten sprint do 100 km/h :D

Z tym spalaniem oleju moze byc ok, ale to nam pozostaje czekac az autko zrobi z 10 000 km, zeby porownac czy spalilo mniej niz wczesniej :)

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-11-16, 09:38

witka...

wystarczy, zę G-techa przymocyjesz gdzie indziej, i już ma inne wskazania...a po drugie stoper tańszy...bo w komórce...

pozdrawiam

Dedmike
mój projekt VTI... :

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2005-11-16, 10:29

Dedmike napisał(a):witka...

wystarczy, zę G-techa przymocyjesz gdzie indziej, i już ma inne wskazania...a po drugie stoper tańszy...bo w komórce...

pozdrawiam

Dedmike

Oj nie zgadzam sie :> Testowalem wiele aut, testowalem del sola pare razy i za kazdym razem mialem podobne wyniki, w zaleznosci jak sie ruszylo itp. Oczywiscie gtech byl montowany na środku ale nie jest mozliwe za kazdym razem w to samo miejsce go zamocowac.
Wyniki testow:
http://deadamf.skwierzyna.com/400m/
No stoper i licznik w wiekowym aucie napewno bedzie dokładniejszy :>

Dedmike
Forumowicz

przez Dedmike » 2005-11-16, 11:33

no moze ja miałem doczynienia ze zwalonym G-techem...nie wiem...ale pokazywał różne czasy...

napewno stoper jest tańszy...do jednorazowej próby...

pozdrawiam

Dedmike
mój projekt VTI... :

Poprzednia strona