Powiem szczeże że jeśli miał bym robic jakieś turbo to był by to warsztat sprawdzony, gdzie wstawił bym auta na 10 dni zapłacił kasę i nie martwił sie co jeszcze ściągać za brakujące części żeby to wszystko latało.
Bardzo lubię swe koreańskie auto ze stajni Calibry.
to napewno dziala... pytanie jak,.,,,
niestety nikt tego jeszcze nie sprawdzil.. wiec ciezko cos powiedziec...
niby atrakcyjne cenowo, iby "kop obiecywany"
ale cholera go wie.... nie sprawdzisz - nie dowiesz sie napewno cos tam da.
Moj kolega ma w alfie 156 lub 155 takie elektryczne turbo. Alfa jest z rocznika powyzej 1996 .Nie powiem ile to turbo daje ale na motor 1,8 to calkiem fajnie jeżdzi. Tyle ze turbo z tej alfy wyglada na trochę bardziej rozbudowane , acha i on tez ma go zamontowane na dolocie powietrza.
Czy mam rozumiec że to jest coś w stylu kompresora? Mi to wyglada troszke na taki plastik made in Wietnam. Jakby można to było u nas kupić za te 90$ to można by było zaryzykowac i przetestować, a tak to troche szkoda zachodu.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
Roman napisał(a):Powiem szczeże że jeśli miał bym robic jakieś turbo to był by to warsztat sprawdzony, gdzie wstawił bym auta na 10 dni zapłacił kasę i nie martwił sie co jeszcze ściągać za brakujące części żeby to wszystko latało.
Niechce myslec jak to turbo bedzie wygladac po 10 dniach roboty
W Poznaniu koleś ma ciffaa B16a2 i kupił na ebayu taki sprzet ale do swojego silniczka (używany za jakieś 600$) po założeniu i lekkim wystrojeniu ma coś koło 215KM ( nie pamiętam dokładnie)
Więc civic sedan jest szybszy niż wszystkie CRX-y