a ja tam wole miec na przodzie lepsze opony, szczegolnie w takim aucie jak nasze crx, a dlaczego? a dlatego ze nasze autka "nie hamuja" tylem a skoro tak to niech hamuja przynajmniej przodem szczegolnie wlasnie na wodzie, a w sytuacjach awaryjnych to wlasnie na przodzie sie przydaja lepsze gumy, bo dopoki auto sie trzyma drogi przednia osia to mozna cokolwiek z nim zrobic (dohamowac, dolozyc "buta", kontra itd), a jak ucieknie przod to chocby nie wiem jakie kola byly z tylu i tak samochodu nie wyprowadzisz no bo jak - tyl nie skreca, momentu obrotowego na nich tez nie ma a u nas rowniez nie hamuje, z tego wlasnie powodu wole zeby mnie bokiem stawialo na drodze przez uslizgi tylnej osi ale zeby mi przednia os sie trzymala drogi, no ale to moje zdanie
rafisz oczywiscie też masz racje jednak nie możemy popadać w skrajności jeżeli na przodzie masz przynajmniej połowę miecha to opona będzie hamowała taka samo jak przy pełnym bieżniku a mając z tyłu lepszą gumę będziesz pewniej kontrolował ewentualny poślizg... zawsze trzeba darzyć do jakiegoś kompromisu pytanie czy częściej masz awaryjne hamowania czy szybkie zakręty.
WARNING! Small children may get sucked into Turbo ! ! !