sa 2 tematy i oba zamkniete wiec nie moge odgrzac kotleta,
wyczytalem ze w edach jest jakas cudowna wtyczka ktora sie zwiera, czy w ee8 tez to jest? i na co trzeba lukac ustawiaja zaplon bo teraz mam tak ze na obudowie paska jest taka kreska wypukla- i na lampie jak patrze to znak srodkowy z trzech obok siebie mam ok 1cm przed ta kreska a po zmianie obrotow z 1cm za kreska .. i teraz moje pytanie czy ta kreska jest do zaplonu czy do zgrywania walu przy wymianie rozrzadu i jak to dalej ustawic dobrze.. krecac aparatem
no dobra ale te kreski na kole- musza mnie w czyms odzwierciedlenie.. tylko w czym ? jaki jest punkt odniesienia gdzie ma stac ta srodkowa kreska na wolnych obrotach i rozgrzanym silniku?
jestem super mocno ograniczony i musze sie upewnic , to co zaznaczylem w kolko to jest wypukla kreska na obudowie i na niej ustawic srodkowa kreske z 3 na kolku tak?
Witam może ktoś mi pomoże podpiełem lampkę stroskopową i patrze na to koło pasowe w D16Z5 i od przodu patrząc żadnych punktów nie widze starałem się patrzeć od strony paska klinowego od przodu i od tyłu od tyłu jedynie widziałem jakąś kreskę na kole około 2 cm. Może trza zdiąć tę plastikową obudowę od rozrządu? Czy można popsuć silnik jak będzie ustawiony na ucho zapłon (wypalić zawory czy coś w tym stylu). Może trza jeszcze przestawić jakąś zworkę diagnostyczną?
Do zwierania przy ustawianiu zapłonu. Teoretycznie.
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
no to dobrze wiedzieć, bo w takim razie jak ustawiłem bez tej zworki to nie do konca jest dobrze??
trzeba bedzie poprawić. A takie proste pytanie jak to sie ma w obd1??
Bo jestem aktualnie po konwersji dlatego pytam jak ustawić poprawnie zapłon??