Rozebralem... w oleju opilki sa... na 1 korbowodzie luzu nie ma... obrucilo panewke... w sumie nie rozebralem calkowicie, ale widac ze na 1 ... podpore odkrecilem ale nie zrzucalem jej... Musze jakies paneweczki dostac, te ACL Race oplaca sie wzucac czy ASO lepiej ??
Nie moge podpory sciagnac... poodkrecalem wszystkie sruby i tak trzyma ze nie da sie sciagnac... obracalem walem, klepalem i nic... jakies pomysly macie moze ??
[ Dodano: 2010-08-22, 15:39 ] Co do walu... jezeli nie porysowalo mi go to mysle ze poskladam na nowych panewkach + pewna modyfikacja i powinno smigac jak ta lala... no ale zobacze jak juz odkrece i bede widzial wszystko bo narazie to stoje w miejscu...
A 2 sprawa, to jak odkrecalem 2 pierwsze sruby to mialy na koncu opilki, troche mnie to niepokoi
U mnie tez wał wydawał się być elegancki ale jak załozyłem nowe panewki to znowu obrociło... musisz zmienic wał jak to ma latać jeszcze... a podpora musi zejśc.. ja tez miałem problemy.. duży młotek i jazda xD
najlepiej wal do szlifierza oddaj, pomierzy ci i bedziesz wiedzial na czym stoisz, moim zdaniem szkoda kasy na panewki jezeli mialoby znowu sie spiepszyc
nostro... kupie panewki, zaloze, odpale i zobacze co bedzie dalej... Wal wyglada ok... nie jest nic porysowany... zaloze panewki jak przyjda, zaleje olejem i odpalam ...
Widze ze naciskacie zrzucac wal i do szlifu, sprawdzenia itd ??
Jak lipa bedzie a bedzie skoro tak mowicie, nowy wal musze sobie naruchac mam rozumiec ?
Jak zrzucic go ??
to proste ale najlepiej wytargac silnik razem ze skrzynia no cyba ze chce ci sie wkur...c przy wyciaganiu najpierw skrzyni, pozniej rozkreceniu sprzegla a w zasadzie calkowitym jego wymontowaniu a po tym wszystkim druga strona caly rozrzad rozebrac no i wymontowac pompe oleju w zasadzie wszystko pod samochodem, pol bidy jezeli masz kanal a jezeli nie to nie wyobrazam sobie tej roboty, naprawde duzo lepiej na wymontowanym silniku, no ale jakbys nie robil musisz miec "czyste" boki, pozniej tylko podpora i stopki korb,
do odkrecenia sprzegla trzeba ci dwa klucze 12-katne - 10 i 17 mm