jak w temacie. ja juz zalozylem 3 czujnik orginalny, fakt ze uzywany ale wentylator albo sie nie wlacza wogole albo sie wlacza strasznie pozno, za nowy chca u mnie 60zl ale mysle cos dopasowac zeby moze sie wlaczal wczesniej niz seryjny, robienie na krotko mnie nie interesuje, jezdzilem tak cale lato ale w zime to tak troche niebardzo.pozdro
ja jeszcze nie widzialem zeby ten czujnik sie zepsul, swego czasu tez mialem problem z wiatrakiem..ale okazaly sie zasniedziale styki plus rozluzowane konektorki
sprawdzilem 5 czujnikow w garnku i kazdy byl dobry a roznica ich zalaczania sie byla moze 10 sekund takze nie wina to czujnika
Ja miałem ten sam problem u siebie w civic4g. silnik d15b2+z2. Mi nawet w największe upały w lecie nie załanczał wentylator. Auto sie nie grzało ale jak dla mnie to troche to dziwne było a więc kupiłem nowy czujnik 43zł zamontowałem i podłączyłem pod seryjne okablowanie i ..... nic. A więc podłączyłem czujnik(który działa na zasadzie zwarcia przy pewnej temp.) bezpośrednio do aku poprzez wentylator. I jak się okazało układ chłodzenia zaczął działać !! ale że wentylator kręcił się nawet do 10min po wyłączeniu silnika a jak wiadomo wtedy obieg wody ustaje a wiec temp w silniku jest wyższa niż na chłodnicy w której jest już zimna woda, więc zastosowałem jeszcze do tego przekaźniczek który po wyłączeniu zapłonu wyłącza automatycznie wentylator