Wiązka elektryczna odpowiedzialna za światła

dawiddo09
Forumowicz

Wiązka elektryczna odpowiedzialna za światła

przez dawiddo09 » 2010-11-18, 17:35

Witam
Panowie kupiłem 2 tygodnie tremu mojego wymarzonego CRXa i juz mam problem a w zasadzie parę problemów. Najgorszym z nich jest awaria wiązki elektrycznej któa jest odpowiedzialna za światłą. Wiązka idzie za licznikami w dół wchodzi to takiej skrzyni.Doszło do tego w ten sposób że podczas jazdy w nocy na włączonych długich światłach tąpneło na dziurze i nagle liczniki przygasły i zaczęło śmierdzieć spalonym plastykiem towarzyszył temu dym. Sprawdziłem i wypaliła się izolacja z jednego kabelka a reszta jest troszke przykopcona. Moje pytanko co z tym teraz zrobic jak sie do tego dostać trezba sciągać cała deske, no i jak się to fachowo nazywa bo tego tez nie wiem. Auto jest mi potrzebne a u elektryków duże kolejki. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

nadola
Forumowicz

przez nadola » 2010-11-18, 22:21

Zostało trochę jeszcze izolacji na tym kablu żeby określić jego kolor? Czy działają Ci długie teraz po tym przyjaraniu, czy może jeszcze coś siadło?

dawiddo09
Forumowicz

przez dawiddo09 » 2010-11-18, 23:33

Najlepsze jest to że wszystko działa a resztką izolacji została i to jest czerwoną z białym paskiem o ile dobrze widziałem czyli prąd. Zdjąłem zegary i za zegarami też jest lekko nadpalona izolacja także czeka mnie chyba wymiana tej wiązki

[ Dodano: 2010-11-20, 15:09 ]
Panowie potrzebuje wiązkę kabinową tzn tą która jest odpowiedzialna za podświetlenie za radio itd. Niestety moja się lekko stopiła i chyba nic z niej juz nie bedzie no chyba że znacie jakiś magików. Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam