Tecnogarage-uwaga na pseudotunera
Warszawa i okolice.. jest Was tam wielu :)

Wielki Szu
Forumowicz

Tecnogarage-uwaga na pseudotunera

przez Wielki Szu » 2010-12-16, 20:26

Witam.
Mam Civic MB3 d15z8, rok temu zdecydowałem się na zrobienie remontu generalnego dołu + minime+hybryda.Byłem kompletnie zielony w temacie postanowiłem więc zdać się na wiedzę i umiejętności Tecnogarage.
Wszystkie części do mini kupione u Tecno.
Umówiony czas pracy 5-7 dni.
Do bloku d15z8 została wstawiona głowica z Y2 (taką zaproponował)+ przejście na OBD1+hybryda.
Wstawiłem więc auto do warsztatu (w jedną stronę mam 180 km) i czekałem na pozytywne efekty.
Już po 3 TYGODNIACH pojechałem po pierwszy odbiór auta.Jak się okazało nie ostatni.
W rezultacie auto stało w warsztacie 5 TYG.a ja w sumie 4 razy przyjazdzałem na odbiór i zawsze był coś nie tak.
Na skróty:
-padnięty silniczek krokowy
-mega luzy na zaworach po przejechaniu ok 700 km
-nie otwierająca się do końca przepustnica
-po 1500 km padł aparat zapłonowy
-zle zrobiona wiązka OBD1
-rozłączający się VTEC
-spalanie stukowe
-koszmarne AFRy
-podłączenie seryjnego kompa od Y2 (nie przerobionego)do głowicy d15+Y2 i to miało jeżdzić
-złe ciśnienie na cylindrach
-itd...

Skrzynia hybrydowa, którą miał zmontować z dostarczonych mu 1,2 oraz przełożenia głównego 4,25 z s20, oraz 3,4 z CRX wyglądała następująco.Do auta została zamontowana seryjna skrzynia z d14 na miejsce mojej seryjnej, a części które mu dostarczyłem znikneły.
Usługa kosztowała 1 tys.

A teraz trochę wiedzy od mądrych ludzi.
Zrobienie mini z Y2 na bloku d15z8 czyli Econ jest totalną głopotą.
D15z8 ma tłoki wklęsłe a komora spalanie Y2 zbyt duża i to nigdy nie będzie jezdzić.Trzeba było wymienić tłoki na wypukłe, albo najprościej "flaki" z Y2 wrzucić starej do głowicy d15z8.
No, ale trzeba mieć wiedzę, żeby to ogarnąć, lub trochę pokory, żeby poradzić się mądrzejszych co i jak.

Co do skrzyni, to poza tym co napisałem wyżej okazało się, że ma jeszcze lepkie ręce?

Opisałem tu swój przypadek kontaktów z tym super tunerem
Z tego co wiem nie jestem sam, wystarczy poszukać opinii o Tecno na CKPL.

Zastanówcie się więc dwa razy zanim oddacie mu auto.
Ja szczerze ODRADZAM.

Pozdr.

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2010-12-16, 20:46

to nieciekawie wyglada sprawa :(
ciekawe co odpisze na tu tecno na takie wiesci
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

czakejro

przez czakejro » 2010-12-16, 21:16

Dziwne, Grzesiek to chyba dla mnie jest człowiek który najwięcej wiedział o hondach co i jak z jakim w życiu rozmawiałem. Sam robiłem u niego motor, przejście na OBD1 i jakieś duperele. Ogarnięcie full profi, motor cały czas jeździ i grama oleju nie wciąga. Na wszystko dostałem gwarancję której jednak warunkiem był wcześniejsze sprawdzenie AFR o którym mnie poinformował jak i również zagłebił w temat strojenia po co i kiedy.

Szczerze dla mnie to jakaś podpucha chyba bo aż mi się wierzyć nie chce w to co czytam.

Ja jako klient zostawiłem u niego kilka tys i jestem w 100% zadowolony z usługi jak i jakości.

rister
Forumowicz

przez rister » 2010-12-16, 21:51

dziwne lukaszku. swietnie sie sklada ze pracowalem w tym okresie u grzeskia jak twoj civic wto byl na miejscu. ladnie to sobie namalowales, dobrze ze cie grzesiek splawil :D skrzynia z d14 buahahahahahahaha dawno nie slyszalem wiekszej bzdury. widze ze nawet logina dzisiaj specjlanie zrobiles na forum po prawie 2 latach. pewnie sciemniacz qowax cie namowil, normalne. w weekend przedstawie sprawe grzeskowi acz kolwiek pewnie bedzie mial to gleboko jak uslyszy twoj nick. pewnie oberwiesz w oko bo on nie lubi jak sie klamie, ojoj :D

buahahahahahah

DamianHonda
Forumowicz

przez DamianHonda » 2010-12-16, 21:55

fatalna sprawa, strach dawac auto komukolwiek :wrrr:

Ptasior
Forumowicz

Samochód: Subaru

przez Ptasior » 2010-12-16, 21:58

Z wieloma osobami rozmawiałem którzy robili auta w tecnogarage i nigdy nie usłyszałem żadnej negatywnej opinii. Sam trafiłem do Grześka z czyjegoś polecenia więc dziwi mnie Twój post bo w środowisku hondziarzy tecno ma b.dobrą opinie.
1. Najpierw zrób karoserie,
2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce,
3. Teraz dopiero możesz modzić silnik.
EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF
http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE

Czerwony
Forumowicz

przez Czerwony » 2010-12-16, 22:11

specjlanie zrobiles na forum po prawie 2 latach. pewnie sciemniacz qowax cie namowil, normalne.

szczegolnie ze autko autora postu od 1.5 roku robione w innym garazu (SLG)
qowax robi fury i tak dba o reklame a nie sie wysluguje tanimi chwytami zreszta ja niewidzialem nigdy posta napisanego przez niego na inny warsztat
wiem po sobie caly sezon upalania i nic

Wielki Szu
Forumowicz

przez Wielki Szu » 2010-12-16, 22:12

rister napisał(a):dziwne lukaszku. swietnie sie sklada ze pracowalem w tym okresie u grzeskia jak twoj civic wto byl na miejscu. ladnie to sobie namalowales, dobrze ze cie grzesiek splawil :D skrzynia z d14 buahahahahahahaha dawno nie slyszalem wiekszej bzdury. widze ze nawet logina dzisiaj specjlanie zrobiles na forum po prawie 2 latach. pewnie sciemniacz qowax cie namowil, normalne. w weekend przedstawie sprawe grzeskowi acz kolwiek pewnie bedzie mial to gleboko jak uslyszy twoj nick. pewnie oberwiesz w oko bo on nie lubi jak sie klamie, ojoj :D

buahahahahahah

Spławił?
W jakim sensie, wziął $ i zostawił ze szrotem zamiast auta.
Auto było w warsztacie w lipcu 2009r, więc dużą masz wiedzę pisząc 2 lata.
Oberwę w oko..., jestem przerażony :).

vrus
Forumowicz

przez vrus » 2010-12-16, 22:45

AMS US mi spaprał auto, nie mam dowodow bo nie mam ochoty ich wstawiac, nikogo nie bronie, ale twoj post wyglada podobnie

Rudy
Forumowicz

przez Rudy » 2010-12-16, 23:52

a tak z czystej ciekawośći stroiłeś auto po mini me- wiesz że trzeba!!??

a co do skrzyni to chyba na serio coś pierdzielisz.
Tecno by czegoś takiego nie zrobił! Mi nawet za darmo ze swoich gratów chłodnice i inne duperele dał jak remont u niego robiłem....

Smoq
Forumowicz

przez Smoq » 2010-12-17, 04:43

Świetna prowokacja, naprawdę.
..:: Smoq ::..
ED6 D16Z6 Supercharger!
Lakierowanie proszkowe, piaskowanie, chemiczne usuwanie powłok lakierniczych - www.QuickColor.pl

RONI
Forumowicz

tecno

przez RONI » 2010-12-17, 08:53

Ja od siebie dodam że obecnie jestem właścicielem crx-a Czakejra. Defakto robionego u tecno , oczym wspomina Czak ;) I mianowicie od dnia zakupu do dzisiaj, nie mam z nim problemu. Oliwa jest na stanie i jej nie ubywa, auto odpala na dotyk nawet przy -15 c

A co do dr qowax-a to jestem czestym gosciem u chłopaków, Wpadam do nich z Czerwonym. I nie wyobrarzam sobie zeby Qowax wysługiwał się jakimis paziami !!!
Jest to osoba która swoje opinie zostawia dla siebie!
civic eg9 b16a2 & crx ed9 d16z5 GMS & civic ej2 d15b7 & civic d16z6 & crx ed9 b16a2 by tecnogarage

xdeadly
Forumowicz

Samochód: ZF1

przez xdeadly » 2010-12-17, 12:41

Też nie chce mi się wierzyć w tą całą historię , ja sam swój samochód wiązłem specjalnie 200km w jedną stronę do tecno bo wydawali mi się połapanymi ludźmi, i się nie zawiodłem :) Na wiosnę kolejna wycieczka do Pruszkowa i nawet tego typu prowokacje mnie nie ruszają :)

soldi
Forumowicz

przez soldi » 2010-12-17, 12:50

Wielki Szu napisał(a):Z tego co wiem nie jestem sam, wystarczy poszukać opinii o Tecno na CKPL.

nie widziałem na CKPL takich opinii ;)
ObrazekObrazek

tecno
Forumowicz

Re: Tecnogarage-uwaga na pseudotunera

przez tecno » 2010-12-17, 19:03

no az musialem zajzec :)

na wstepie chce napisac zeby nie mieszac w temat qowaxa bo jak zwykle dzieki temu poglebia sie bezsensowny nikomu nie potrzebny konflikt miedzy nami. moze mielismy czasami pewne niezgodnosci w zdaniach ale on ma swoja robote a ja mam swoja. to tyle

Wielki Szu napisał(a):

po pierwsze primo nie kupiles czesci u mnie bo ja nimi nie handluje a jak ktos wyciaga w twoim kierunku reke i kupuje na twoje zyczenie czesci to sie nie ma do kogos pretensji ze padl aparat zaplonowy albo cos bo takie rzeczy sie zdazaja kazdemu i na codzien. trzeba bylo nie zalowac pieniedzy na zrobienie gniazd i zaworow wtedy mialbys rowna kompresje.
kolejna kwestia jest konwersja ktora nie miala miejsca bo wiazka jest fabryczna, to ze nie laczyl styk przy zaworze wcale nie oznacza zjebanej konwersji ktorej nie bylo :D
jak chce sie tloki doprezajace to trzeba za nie zaplacic oraz za rozebranie silnika, one na drzewach nie rosna i sie same nie montuja. afr, jak to po kazdym zabiegu wymian glowic ulega drastycznym zmianom. gdybys wystroil auto to nie musialbys jechac kilka razy tylko po to zeby uslyszec ze musisz stroic, i tak w kolko. nie bede mieszal kolejnych osob ale gosc ktory ogarnial ci elektronike tez ci to mowil, gosc ktory byl przy tym z mojej konkurencji tez o tym mowil itd itd. co do ck.pl to kompana masz niezlego trzeba przyznac, gosc tez u mnie pracowal ale niestety mial niezwykle mocny klej w rekach i wylecial. wiec obrzucanie mnie blotem w jego towarzystwie i jego panienki nie jest zbyt stosowne. co do skrzyni trzeba miec tupet zeby o cos takiego kogos oskarzac. hybryda skrzyni kosztowala pincet i nie 1000 kolego oraz zamontowane byly przelozenia ktore sam przywiozles. mozesz miec do mnie problem ze ci cos zepsulem czy jak bo jak kazdy popelniam bledy, ale dostales auto gotowe do strojenia ktore i tak zrobiles po namowach kolejnych osob po milionie wizyt w warszawie. tak na marginesie fotel w ktory wlasnie pierdze szybciej by to pojal. wracajac do skrzyni i twojego telefonu do mnie ze najedziesz mnie z kolegami. zlodziejem mnie nie bedziesz nazywal a juz na pewno po naszym spotkaniu. nie masz jaj koles i jezeli nie dotrzymasz slowa i nie pojawisz sie ze swoimi koleszkami mozesz byc pewny ze bede wiedzial kiedy bedziesz w warszawie i wtedy powiesz mi to prosto w oczy ze ci cos ukradlem. to tyle, do zobaczenia.

ps. milego upalania poltoratonowej rajdowki
TecnoGarage

-serwis mechaniczny
-modyfikacje silników wolnossących
-Turbo
-układy dolotowe oraz wydechowe

www.tecnogarage.com
e-mail: tecnogarage@op.pl
tel.502127426

Następna strona