witam
ja to robie zawsze tak
prosze brata o pomoc (potrzebny do wciskania pedalu hamulca) przygotowuje klucz oczkowy 10, kawalek wezyka (zakladam go na odpowietrznik),jakas stara butelke(potrzebna do "lapania" plynu z wezyka) i nowy plyn (trzeba dolac po odpowietrzeniu)
brat wciska hamulec ja odkrecam najdalej umieszczony odpowietrznik- ucieka troche plynu brat ciagle trzyma ja dokrecam odpowietrznik i tak dalej az pedal bedzie "twardy od pierwszego wcisniecia troche zabawy z tym
odpowietrzasz kola najdalej polozone(od pompy) jako pierwsze i zblizasz sie do pompy powodzenia
A co radzicie zrobic zeby ruszyc tloczki?
Bo u mnie tylne sa zacisniete i nieidzie ich ruszyc.
Najlepiej jakis sposob bez zciagania zacisku, bo po sciagnieciu to juz zaden problem.
DEATH zalatw sobie sciagacz np stolarski[cwinga po slasku niewiem jak to sie poprawnie nazywa]i zrzuc klocki, chamulcem wycis tloczek,tak zeby nie wypadl z kopyta.i spowrotem sciagnij sciagaczem,[i tak w kolko az bedzie chodzic luzno]najlepiej wszystko pierw spryskaj np wd40.a jak masz peknieta gume na kopycie to najlepiej zdejmi i wyczysc i zalóz nowa,bo jak nie to zrobi sie korozja i juz po kopycie....[w K-kozle znajdziesz jakiegos stolarza to ci porzyczy taka cwinge,bedzie wiedzial co to jest].
Podłączę się do tematu o heblach.
Jak wymienic całkowicie płyn hamulcowy?? Niestety nie wiem jaki płyn był lany do tej pory i tak myślę że poprostu najlepiej było by poprostu go wymienić.
Czy należy przepłukać układ hamulcowy przed zalaniem nowym płynem? Jezeli tak to czym? Rozumiem że stosujemy płyn DOT-3???
Jak macie jeszcze jakies wskazówki w tym temacie to poproszę.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!
Też się niestety będę bawił w wymianę płynu hamulcowego. Tylko co jest w tym płynie za 50PLN za pół litra, czego nie ma w innych? Cena? czy co? zatrzymam się o 20 metrów szybciej? Chyba przesada wydawać aż takie pieniądze na płyn hamulcowy. Trochę mi tu snobizmem zaleciało... sorki...
akurat RBF 600 to najlepszy plyn na rynku jak dla mnie
uzywa go sporo moich kolegow
wszyscy go polecaja gdyz:
jest to DOT 4 (czyli nie trzeba go wymieniac tak czesto jak DOT 5)
Bardzo wysoki punkt wrzenia 312°C (przewyzsza DOT 5)
Przy wymianie tylkoch klocków troche wkrecilem troche tłoczki bo klocki mi nie chciały wejsc.Czy tak zoze zostać?Zdaje mi sie ze jeden tylk hamulec słabiej łapie dlatego ze jest albo zapowietrzony albo moze to wina wkreconego tłoczka?