synek napisał(a):dopiero jak przypier.. po garach i porzadnie sie nagrzal to silnik przygasal na jałowym a pozniej wskakiwal na normalne obroty.
hmm to w takim razie moze ty masz czujnik temp uwalony no i komp dostaje dane ze silnik jest za zimny
niedlugo to ja caly osprzęt silnika wymienie
gdzie w ogole ten czujnik jest?
Junior napisał(a):są różnice z tego co mi wiadomo jesli faluja obroty albo autko przygasa to najlepeiej odkrecic go i przepłukac takim odtłuszczaczem do hamulców bedzie czysty i bedzie śmigać

mozesz ale nie zawsze musi byc to krokowy mozesz miec zawalona przepustniceEcik napisał(a):czyli jak mam taką sytuacje, że jak przy gazuję autko i czasem obroty mi spadną, a potem wrócą do normy to przeczyścić krokowy?

mi też ostatnio zaczęły latać jak posrane, ale... 1min pochodzi auto, po tej minucie falują 1500-1100 jakoś tak, a jak nabierze temperatury (rozgrzeje się) to się wszystko uspokaja i jest jak trzeba :O. Spróbuje tego krokowca przetkać. PS. kiedyś miałem ten problem to miałem dziurawy wężyk od podciśnienia (warto sprawdzić w Waszych przypadkach)
ale wygrzebalem w manualu ze jest jeszcze jeden czujnik ten co wymienilem jest zaznaczony na czerwono a jest jeszcze jeden zaznaczony na niebiesko

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości