Szukam kogoś z W-wy kto odpłatnie podjął by się wymiany żarówek w kostce gdzie jest włącznik świateł przeciwmgielnych i podgrzewania szyb. Nie mam doświadczenia w rozbieraniu tego ustrojstwa ani lutownicy. Pomoże ktoś?
Dario tam nie ma zadnego lutowania. Co do rozbierania to dokrecasz 4 sruby - daszek zegarow - dwie od gory ktore sa pod zaslepkami i dwie od dolu. Wkladasz łape pod te wlaczniki i wypyachsz je do przodu, odlczasz kostki i masz juz to w garsci. Nastepnie biezesz srubokret plaski i wypychasz poszczegolne wlaczniki. Twoim oczom ukarza sie cokoliki(gniazda zaroweczek) ktore bardzo delikatnie musisz przekrecic i podwarzyc do wyjecia (sa stare i troche spruchniale). Na tych"cokolikach musisz odgiac druciki i wyjac zarowke a nastepnie wlozyc nowa. i tak wszsytkie jakie tam wystepuja. To cała filozofia. Jak cos to od 28 jestem w otwocku i jakbyś miał zarowki to moglbym Ci pomoc to zrobic jakbym mial czas oczywisice:) ale najpierw sprobuj sam. Pozdrawiam
Dzięki Małek, już wyjąłem tę kostkę, wczoraj byłem z nią u elektryka powiedział mi że będzie lutowanie to się przeraziłem. Tak więc spróbuje to sam ogarnąc , powinno się udac. Thnx.
wtedy to sklejasz czym sie da albo trzeba by kupic OEM 16zł sztuka a jeszcze jednym rozwiazaniem jest wyjecie z innej Hondy na szrocie i nie koniecznie CRX'a bo pasuja od innych, z tych przełacznikow.
wymieniłem żarówki, a mianowicie włożyłem je w te plastikowe 'wkłady' ale nadal mi nie świecą kontrolki :/ coś moglem zrobić nie tak czy w czym innym moze byc problem?