Witam
Zabralem sie za regulacje zaworow w d16z5 i zauwazylem ze przy niektorych jak zlapie palcami za srobke kontrujaca (do regulacji) calosc lekko rusza sie na boki niewiem jak to sie fachowo nazywa... jaka jest przyczyna?
a tak na serio podejrzewam, że tak ma być. Nasze silniki mają już spore przebiegi, zaworki "naklepały" się w ciągu swojego żywota... Na Twoim miejscu nie przejmowałbym się zbytnio, u siebie mam to samo, w poprzednim aucie, też tak miałem, nalatałem sporo km i nic nie padło.
Baca napisał(a):hehe, luz zaworowy sie to nazywa
całe ten diwajs ze srubką jest popychany przez wałek, a sam popycha zawory. I on siedzi w takich zagłębieniach i się może ruszać na boki. jak masz ochotę to docisnij sprężynę i wyjmij sobie jeden taki popychacz to zobaczysz jak to jest zrobione i jak działa.
w każdym razie nie masz nic popsutego, tak powinno być

Cień696 napisał(a):,15 bedziesz mial nawet na tych tanich szczelinomierzach przynajmniej ja takich troche widzialem a 0,17 ustaw na swoim szczelinomierzu bardzo ciasno to bedziesz tam mial 0,18 mniej wiecej i bedzie git
to ze bylo ciasniej to raczej bylo pewnie dobrze bo zazwyczaj sie rozluzowuja ...
niezapomnij ustawiac na zimnym
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości