odkrecasz silowniki, najlepiej wez sobie kogos do pomocy bo klapa jest dosyc ciezka, najlepiej dwie osoby, jedna z jednej a druga z drugiej trzyma a Ty odkrecasz sruby, jak podniesiesz klape do pionu prawie to na samym dole pojawia Ci sie 4 sruby ktore lacza klape z zawiasami i to wlasnie je odkrecasz (nie te ktore sa w srodku samochodu tylko tuz przy uszczelce na zewnatrz)
a czemu nie te od srodka ? duzo latwiej wyjac klape nie trzeba sie tak gimnastykowac bo tam ciasno jest w aucie zdejmujesz jeden waski plastik oslaniajacy dach i zobaczysz 4 śrubki , pozatym trzeba rozlaczyc kable od podgrzewania tylnej szyby i wycieraczki a kostka bedzie po prawej stronie jak staniesz do bagażnika tylko za plastikiem tym duzym w bagazniku bedzie ciezko rozpiac kostke przez klapki od tego plastiku ale mozna probowac ja tam odchylilem caly ten boczny plastik rozpinasz kostke i wyciagasz przez tak jakby ten slupk tylni i wyciagasz z klapa chyba ze bedziesz chcial ta elektryke zostawic? to by trzeba rozpinac przez klape
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj 784-933-899
jak odkręcałem to też wolałem od środka zacząć bo samemu można ją wtedy odkręcić tylko do zdjęcia jej to już może sie ktoś przydać przydać, a plastik powninien bez problemu odejść jak lekko śrubokręcikim pomożesz i oczywiście trzeba lampke zdjąć (na wszelki wypadek napisze jak by ktoś nie wiedział )
jeśli sam to:
-otwierasz klapę i wyciągasz kable.
-ściągasz siłowniki
-zamykasz klapę i ściągasz plastik na podsófitówce
-odkręcasz 4śruby od klapy i masz ją na gotowo już do wyciągnięcia
to u mnie musialo sie to jakos wybitnie zastac przez zime czy cos bo ni bata nie chce sie ruszyc ;P Jutro sprobuje bardziej silowo jeszcze podejsc do problemu
czakejro
przez czakejro » 2011-04-23, 10:33
Tylko pamiętaj o tym że siłowniki odkręcasz na otwartej klapie i tylko tak
klapa zdemontowana, wszystko poszło gładko, tak jak pisaliście wystarczyło zdjąć plastik z podsufitki i odkręcić cztery śruby oraz siłowniki na otwartej klapie , nożykiem jeszcze zeskrobałem pozostałości uszczelniacza i przy montażu zastąpiłem go nowym silikonem, jeszcze raz dzięki za pomoc.