Poczytałem trochę o swapie hebli z ee8 do ed i chciałem podsumować co i jak. Bardzo proszę powiedzcie czy czegoś nie pominąłem. Jeżeli macie jeszcze jakieś sugestie to będę ogromnie wdzięczny
.
Nadmienię, że auta używam do pojeździawek typu RS, TD itp. i potrzebny jest mocny hebel.
Więc tak:
-zwrotnice od ee8
-serwo z H22 czy ee? Które będzie lepsze i dlaczego? Jak z h22 to ponoć tylko wersja angol?
-jarzma ee8 lub h22
-zaciski – no właśnie czy ori z ee czy może z jajka vti lub ek4 vti? Podobno jest większy wybór klocków i powierzchnia klocka większa. Rozumiem, że przy takim zestawie z jajka i EK4 tarczę kupuję od ee8? Mam jeszcze dylemat bo zastanawiam się nad zaciskami z h22 i do tego tarcza z rovera (od jakiego konkretnie?). Czy może mi ktoś powiedzieć czy zestaw 280mm wejdzie do seryjnej stalowej obręczy 15’z ET 45?
-końcówki drążków kierowniczych zostawiam z ed i skracam o 1cm.
-przewody hamulcowe z ee8
-stalowy oplot koniecznie czy tylko opcja i w którym zestawie 260 czy 280mm?
-jakim płynem najlepiej to wszystko zalać?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Gładki.
ale to juz hebla nie dotyczy
tylko tam trzeba tloczka dorobic albo cale nowe tloczki o nowym wymiarze, ktos gdzies podawal nazwe firmy ktora robi tloczki. I wiadomo ze 2 tloczki to nie jeden. chyba ze zrobisz hardcore i zalozysz 300mm ale wtedy to 16cali minimum

wiec Ci nie pomoge
282 na zwrotnicach ED9.