Ostatnio co jakis czas przygasał, szarpał przy lekkim dodawaniu gazu podczas jazdy , a wczoraj stanął i chodzi tylko na biegu jałowym i wolnych obrotach. Może być syf na pompce albo wtryskiwacze zawalone ??
u mnie przyczyną były zasyfione siteczka we wtryskach.mimo, że filtr paliwa był wymieniony to i tak coś się przedostało i zasyfilo wtryski, wystarczyło wyciągnąć siteczka z wtrysków i ożyła. moja szarpała, dławiła się, strzelała z wydechu, nierówno pracowała. ewentualnie sprawdź czy po wyciągnięciu wtyczki z czujnika położenia przepustnicy jest tak samo bo to jego uszkodzenie zwykle daje takie objawy ale powinno wywalić błąd.
"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
E.Hemingway
Wyminiłem kable, kopułkę,palec , świece. Było ok przez ok. tydzien i problem wrócił. Dziś na trasie szarpał od 3tyś obr wzwyż aż w końcu zgasł po 150 km. Początkowo nie opdpalał a po wyjęciu kabli i włożeniu silnik ruszył. Silnik pracował równo na wolnych obrotach i biegu jałowym aż w końcu sam z siebie zgasł. Dalej szarpie przy wyższych obrotach. Panowie co może być przyczyną ? co sprawdzić lub wymienić??
serio coś z paliwem .... coś zatkane ... zobacz filtr paliwa , moze jest przytkany i za malo paliwa daje , jak postoi to podcisneie nalapie paliwa zeby odpalić , po chwili zapas się kończy i znow nie wyrabia z przepustowością.