Miałem Toyo T1R w rozmiarze 195/50 15, jeżeli chodzi o przyspieszanie i hamowanie na prostej to naprawdę byłem mile zaskoczony, opona ma dużo przyczepności, ale jeżeli chodzi o jazdę w zakręcie i nagłe zmiany kierunku jazdy to niestety boczne powierzchnie opony nie sa zbyt sztywne i opona dość znacznie się poddaje, jest wrażenie lekkiego pływania, próbowałem z różnymi ciśnieniami w oponach i szału nie było. Oczywiście do jazdy na codzień opona jest naprawdę przyzwoita i stosunkowo tania. Opona ma miękką mieszanę więc trzeba się też liczyć z jej szybszym zużyciem, ja niestety przejeździłem na niej tylko 10000km w ciągu roku a potem ukradli mi całe koła, także nie powiem jak wygląda eksploatacja w dłuższym okresie.
[ Dodano: 2011-05-28, 13:18 ] Jeszcze odnośnie Toyo T1R 195/50 15 , na mokrym opona radziła sobie naprawdę dobrze nawet przy tak lekkim aucie jak odchudzone o 70kg ED9, cieła kałuże aż miło
A możesz uzasadnić? Bo ja jak zobaczyłem ściankę boczną w Advanie to odrazu zamieniłem je na Federale na których notabene jeździ mi się bardzo dobrze. Na Advana skusiłem się bo ma więcej mięsa na sobie bo 8 a nie 5mm i jest nieco twardszy. Chętnie poznam opinie kogoś kto na tym jeździł .
Ja ozywam tych opon tylko do zawodów i stwierdzam, że te ścianki w Federalch wcale nie są takie twarde... nie ma co w ogóle porównywać ich do r888. Zużywają się masakrycznie szybko i do tego robią się jakieś takie dziwne zadziory itp W Advanie o czymś takim nie ma mowy... Jak auto wróci z Garage, to mogę porobić foto jak wygląda Federal po 4 zawodach (1,5 miesiąca temu nowy), a jak Advan. Co do klejenia to kleją bardzo podobnie. Dodam tylko, że na Federalach w 1 miejscu na ściankach już widać szmatę, a podczas jazdy na torze na fotach doskonale widać jak to one się "nie łamią" (po sladach na ściankach po jeździe też). dodatkowo nie ma mowy o jakimś zmiejszaniu ciśnienia, trzeba pompowac na 2,1 - 2,3 Bara, bo inaczej nie ma jazdy. Na Advanach natgomiast spokojnie schodze do 1,8 i nadal da się spokojnie jeździć. Federale kupiłem raz i stwiedzam, że jedyne do czego one się nadają to na wrzucenie ich na tył. Na pewno ich więcej nie kupię. Wolę Advana, albo troche dołożyc i kupic r888, r1r, kumho itp.
Federal: opona która zrobiła szał w tym sezonie, ale na pewno nie zrobi jego za rok!
PS: opisuję je po doświadczeniach "bojowych", a nie jeździe cywilnej.
Mój del Sol na części! --=> http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=60462 <=--
Przyznam, że z zainteresowaniem czytam to co piszesz bo jak miałem w ręku Advana to w ściankę boczną można było bez problemu palec wciskać i się ona poddawała. Boki ma bardziej miękkie niż T1R, która to jest typową oponą cywilną. Faktem jest, że boki nieco szybciej schodzą ale to wynika z innej budowy niż R888. R888 jest nieco bardziej klockowa na barku i zapewne to jest przyczyną czemu boki schodzą wolniej. Osobiście nie jeździłem na R888 ale na federalu zrobiłem 200km po odcinkach co uważam, za wynik całkiem dobry. Ja osobiście nie kupiłem R888 ze względu naopinie kolegów, którzy mówili, że sie przegrzewa i przestaje kleić.
Sumując jestem zaskoczony oceną Federala w stosunku do Yoko bo na pierwszy rzut oka powinno być zupełnie odwrotnie. Jeżeli masz jeszcze jakieś ciekawe doświadczenia z tymi oponami to chętnie je poznam