mam problem z nowo zakupionym wskaźnikiem EGT, podłączam czerwony na +, czarny na - , biały również pod 12V i skala leci do końca i wraca i w tym momencie podświetlenie wskaźnika zaczyna mrugać a sam wskaźnik nie pokazuje żadnej temperatury. uszkodzony reklamować ????? czy źle podłączyłem ?????
Podaj jaki to wskaznik(model itp) Wydaje mi się żę coś źle podłączyłeś Ile tam kabelkow i jakie kolory?
Ale wydaje mi sie ze czerwony i biały pod stacyjke, czarny masa, a pomaranczowy i niebieski( jezeli takowe są) do temperatury.
no tak sorry zapomniałem napisać Auto gauge z warningiem , kolory kabli czerwony , czarny, biały i pomarańczowy a tych od termopary inaczej nie idzie podłączyć końcówki są serynie zaciśnięte
Jak kupiłeś nowy to masz schemat, jest bardzo prosty i nie da się tego źle podłączyć, musi działać. Poszukam u siebie jeszcze bo też miałem komplet tych zegarów m.in. egt.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
podłączałem czerwony prosto do aku , czarny na masę , biały pod stacyjkę pomarańczowy pod dimmer, i nadal to samo wskaźnik się włącza normalni przelatuję skale po czym podświetlenie zaczyna mrugać i zaczyna cicho buczeć ale z przerwami , napisałem emaila do gościa i niech mi go wymienia, bo na moje to wskaźnik jest trafiony
No dobra ale czy tam nie ma tak, że po pierwszym podłączeniu musisz ustawić alarm dźwiękowy i mruganie na czerwono żeby funkcjonował normalnie? Bo tam chyba tak było z tego co pamiętam, czytałeś w ogóle instrukcję? On się chyba instaluje, mruga na czerwono i wskazówka co kilka kroków się zatrzymuje i lata tam i z powrotem i jak naciśniesz przycisk to tam zostaje zapamiętany alarm.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Nie pamiętam już, to było z dwa lata temu, ale być może, że dopóki nie ustawi alarmu wskaźnik nie będzie działał, to jest silnik krokowy i trzeba go najpierw skalibrować, głowy nie dam ale próbuję racjonalizować to co chłopak pisze bo wątpię żeby wskaźnik był zepsuty.
Schemat schematem, ale kalibracja już jest tylko w instrukcji po angielsku opisana