Zderzenie maski z szybą przy 110km/h

dj-napster
Forumowicz

przez dj-napster » 2011-06-10, 22:21

U mnie na szczęście dach nie dostał wcale, straty to maska+ szyba. Lekko podniosły się zawiasy maski ale to już ogarnięte. Dobrze że ed9 ma garb który zamortyzował sporą część energii i dach jest nie tknięty.
Ogólnie jak kupiłem auto to miało małą kolizję bo ktoś wjechał w słupek i prostowali te wzmocnienia z przodu, stara maska też była naprawiana i pewnie lekko doginana pod zaczep więc się trzymała, nowa maska była fizycznie trochę inna i mogła nie trzymać się dobrze. Tylko że po zamknięciu nowej maski szarpałem ja i się trzymała, nawet po otwarciu trzymała na tym zaczepie:/ jednak nie ma co płakać trzeba będzie działać, temat założyłem jako przestrogę dla innych.

Teraz po prostu wiem że trzeba uważać z maską jeśli cokolwiek z przodu było robione czy tez nie.
Laminatu nie zakładam bo :

- wizualnie nie jest tak spasowana jak oryginał
- łatwość otwarcia/wyrwania przez osoby niepowołane
- wygina się jak....
- nie można zamontować siłowników bo jest za lekka i za giętka

Wpadnie maska oryginalna + zapinki i koniec:] a jeśli komuś to nie pasuje to ma problem:]
Na razie założyłem starą czarną maskę która jest po przejściach.

Szyba 100 zł używka oryginał (made in chinczyk), wymiana 120 zł.

P.S. chinczyk mówił że kiedyś też miał taką przygodę ale u niego dach trochę dostał
Ostatnio edytowano 2011-06-11, 15:30 przez dj-napster, łącznie edytowano 1 raz

marcix36
Forumowicz

Samochód: CTR EP3 K24

przez marcix36 » 2011-06-11, 10:46

Mam takie właśnie zapinki na kluczyk i są świetne

akMe
Administrator

przez akMe » 2011-06-11, 12:24

dj-napster napisał(a):- wizualnie nie jest tak spasowana jak oryginał
- łatwość otwarcia/wyrwania przez osoby niepowołane
- wygina się jak....
- nie można zamontować siłowników bo jest za lekka i za giętka

Jestes w bledzie gdyz mam laminat i moge sie wypowiedziec.

Wizualnie orginalna maska jest wiadomo mistrz aczkolwiek moja nie odbiega od niej w wiecej niz 3%
:)
Wyrwać mozna wszystko ale nie wszyscy wiedza, ze to plastik- duzo os jezdzi z laminatami i jest ok :)
Ludzie obcy raczej tego nie psuja :) - nie polecam na niej seksu i siadania jak by nie bylo.

silowniki jak by byly jakies uzywane i ledwo dzialajace daly by rade aczkolwiek czemu by nie dac silownikow w na jakims "patencie" w tam gdzie jest zawias?:P

I dobra maska z laminatu sie nie wygina jak wacek bez erekcji, podstawa w masce z laminatu sa żeberka od strony komory- bez nich maska to papier.

Poprzednia strona