Dziś Oskar był u mnie i niestety jego lakier jest w słabym stanie. Ręcznie nic nie zdziała.

Ryba88 napisał(a):Efekt mi znanyDziś Oskar był u mnie i niestety jego lakier jest w słabym stanie. Ręcznie nic nie zdziała.
Próbowaliśmy następujących kombinacji:
- Czarny pad + pasta lekkościerna Presta Aurora Glaze 3000 - efekt ... żaden poza większą głębią.
- Żółty pad (lekko twardy) + pasta ścierna Presta Strata Ultra - część rys zeszło, jednak prawie ponad 50% pozostało.
- Żółty pad + znana wszystkim G3 - mocniejsza od Presty - 3/4 rysek zniknęło. Potem jeszcze Aurora i efekt był już na prawdę fajny. I na tym bym poprzestał, gdyż zjechanie wszystkiego na "0" to już spory ubytek w lakierze, a jak wiadomo po kilku, kilkunastu myciach znowu pojawią się nowe ryski, a ograniczonej grubości lakieru nie przeskoczymy![]()
Część rys zamaskowała by politura i wosk, ale tego już nie robiliśmy, gdyż wiadomo było, że na kawałku maski nie ma o sensu. Jak robić to już całość.
Podsumowując ręcznie to nawet najdroższym meguiarsem gówno by zdziałał

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość