Kupiłem od Bzyq2001 wałki od Integry, według zapewnień sprzedawcy wałki miały być po małym przebiegu i w bardzo dobrym stanie. Ciężko było to stwierdzić po zdjęciu w ogłoszeniu ze względu na jego ostrość, ale cóż. Po rozpakowaniu paczki okazało się, że wałki są porysowane w miejscach ich montażu w głowicy, krzywki były ok. Zawiozłem wałki do jednej z warszawskich firm zajmujących się tuningiem samochodów i obróbką głowic, żeby spojrzeli na nie swoim fachowym okiem. Okazało się, że wałki rzeczywiście do niczego się nie nadają, rysy są zbyt głębokie i ich założenie spowodowałoby uszkodzenie mojej głowicy. Dla pewności wałki pojechały do drugiej firmy w celu potwierdzenia opinii a następnie do firmy zajmującej się naprawą głowic samochodowych w Głownie. Za wszystkie te oględziny/ekspertyzy musiałem zapłacić z własnej kieszeni bo nikt za darmo nie pomierzy wałków i już nie wspomne o kosztach dojazdów w tą i powrotem między Warszawą a Łodzią. Wszystkie te osoby stwierdziły, że wałki nadają się tylko na złom…I tak oto kupiłem od Bzyq’a 2 pręty metalowe za 1300 pln, których on ode mnie nie chce przyjąć spowrotem bo twierdzi, że da rade na takich jeździć i sam jeździ tez na tak porysowanych wałkach…Na moje pytanie czy mogę mu je oddać dostałem odpowiedź:
bzyq2001 napisał(a):siema
on wlakow nie przyjmie spowrotem, bo byly zdjecia itd, co najwyzej 50zl na napawanie wysle;
jesli je uwazasz za szroty (chociaz mechanik twierdzi, ze to nie przeszkadza i u mnie tez porysowany wlaek nie robi kompletnie zadnych szkod w glowicy) to moge je od Ciebie odkupic jesli zrobisz dobra cene, wtedy wsadze je do siebie
Tak oto wałki prezentowały się na zdjęciu w ogłoszeniu:
A tak prezentują się na żywo: